Edhe këtë javë, të papunët do të kenë mundësi të aplikojnë për thirrjen për Vetëpunësim me kredi

Agjencia e Punësimit e Republikës së Maqedonisë ka publikuar një thirrje publike për të gjithë personat e papunë të cilët janë të regjistruar si punëkërkues aktivë dhe të cilët dëshirojnë të fillojnë biznesin e tyre.

Kushtet për marrjen e fondeve të kreditit janë si më poshtë:

– Personi i papunë mund të marrë një kredi nga të paktën 5,000 euro deri në një maksimum prej 10,000 euro, sipas zgjedhjes së tij si aplikant për kredi, dhe për çdo punë të krijuar rishtas 5,000 euro shtesë, të cilat do të financojnë projekte me maksimumi 5 vende pune (përfshirë aplikantin e kredisë) , dmth deri në 30,000 euro, pavarësisht nëse është një aktivitet i shkallës më të vogël apo më të madhe;

Periudha e ripagimit është 7 vjet me një periudhë faljeje prej 1.5 vjetësh të përfshirë, pavarësisht nga shuma e fondeve të kredisë;

– Norma e interesit prej 1% në vit;

– Pjesëmarrja vetanake e huamarrësit të paktën 25% të shumës së kërkuar të kredisë (në formën e pajisjeve, sendeve dhe / ose parave);

– Garancia për ripagimin e fondeve të hipotekës në një raport prej 1: 1 me kredinë e aprovuar, ose kambialin e vetë të vlerësuar nga të paktën një debitor për të cilin të drejtat dhe detyrimet në lidhje me të rregullohen nga deklarata e një kambiali të lëshuar në formën e një akti noterial dhe klauzola ekzekutive ose pengu i dorës në një raport prej 1: 2 në shumën e kredisë së miratuar.

Kërkesa për kredi mund të dorëzohet në klubet e punësimit në 30 Qendrat e Punësimit të Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë, çdo ditë pune nga ora 09:00 deri në 14:00. Thirrja publike është e vlefshme nga 01.09.2020 deri më 18.09.2020.

Informacione të hollësishme mund të merren në klubet e punësimit në 30 Qendrat e Punësimit, në uebfaqen e Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë www.av.gov.mk, si dhe në faqen FB të Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë. Për të gjitha pyetjet shtesë mund të kontaktoni në telefonat e kontaktit 02 / 3111-850 dhe 02 / 3122-397 si dhe në e-mail: info@av.gov.mk dhe kabinet@av.gov.mk.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

25 thoughts on “Edhe këtë javë, të papunët do të kenë mundësi të aplikojnë për thirrjen për Vetëpunësim me kredi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *