Të ardhurat ministrore dhe zyrtare nën vëzhgim për të parandaluar krimin, njoftoi Zëvendës Kryeministri për Anti-Korrupsion

Reduktimi i numrit të agjencive, inspektorateve dhe komisioneve, të cilat do të zvogëlojnë numrin e pozicioneve të drejtorit, njoftoi Zëvendës Kryeministri i parë i maqedonisë i ngarkuar me luftimin e korrupsionit dhe krimit. Ai pretendon se ai vetëm do të koordinojë dhe lehtësojë, jo se ai do të qeverisë të gjithë sektorin anti-korrupsion. Ai është optimist se drejtorët e rinj do të jenë të aftë, jo delegatë të partisë, dhe se shteti do të ketë një sistem për të monitoruar paratë dhe të ardhurat e zyrtarëve.

Shumë do për aktivitete në të ardhmen dhe theksojnë se si Zëvendës Kryeministër për Luftimin e Korrupsionit ai nuk do të jetë një udhëheqës por një koordinator i institucioneve anti-korrupsion dhe një lehtësues në komunikimin midis qeverisë dhe atyre që luftojnë krimin. Kjo është përmbajtja e shkurtër e letrës së mandatit të Zëvendës Kryeministrit Ljuppo Nikollovski i cili ende po punon me ekipin e kabinetit të tij në portofolin e ri të qeverisë.

Njoftimi i parë është se do të ketë kontroll mbi të ardhurat e zyrtarëve – përmes të cilave do të hapen çështjet.

– Ne do të punojmë në zhvillimin e një mjeti dhe koncepti të sistemit për monitorimin e parave dhe kapitalit të zyrtarëve, në mënyrë që të parandalojmë rritjen e paligjshme të pasurisë së zyrtarëve gjatë kryerjes së detyrës dhe shërbimit publik dhe përgjegjësinë ndaj qytetarëve, tha Ljupço Nikollovski, i cili është Zëvendës Kryeministër për Luftën kundër Korrupsionit dhe Krimit, Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Burimeve Njerëzore.

Nikollovski nuk specifikoi nëse ky mjet do të mbivendoset me softuerin ende të pa blerë në komisionin anti-korrupsion përmes të cilit do të jetë më e lehtë për të zbuluar para dhe prona të dyshimta. Softueri me vlerë disa miliona euro nuk është blerë ende, për të cilin është njoftuar Nikollovski, dhe me të prona dhe të ardhurat do të kontrollohen për dhjetë minuta, ndërsa kontrolli i verifikimit tani bëhet manualisht dhe me orë të tëra.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

2 thoughts on “Të ardhurat ministrore dhe zyrtare nën vëzhgim për të parandaluar krimin, njoftoi Zëvendës Kryeministri për Anti-Korrupsion

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *