Qeveria e udhëhequr nga LSDM hap front kundër korrupsionit

Qeveria e re efikase dhe e përgjegjshme e përkthyer nga LSDM hap një luftë dhe front të thellë dhe jo-selektiv kundër krimit dhe korrupsionit, i vendosur vendosmërisht për të siguruar që ligji dhe rendi të zbatohen për të gjithë dhe kudo në mënyrë të barabartë.

Në programin e ri të Qeverisë, vendosen shtylla të qarta në luftën kundër korrupsionit, duke vendosur mekanizma të saktë dhe të duhur për bashkëpunim intensiv midis të gjithë aktorëve kompetentë.

Transparenca dhe hapja janë një përparësi kryesore, dhe ato do të zbatohen nga niveli më i lartë në nivelin më të ulët.

Do të punohet në zhvillimin e një mjeti dhe koncepti të sistemit për monitorimin e parave dhe kapitalit të zyrtarëve, në mënyrë që të parandalohet rritja e paligjshme e pasurisë së zyrtarëve gjatë kryerjes së detyrës dhe shërbimit publik dhe përgjegjësisë ndaj qytetarëve.

Kodi i Etikës për anëtarët e Qeverisë dhe zyrtarët e emëruar nga Qeveria po rishikohet dhe maksima kryesore në zbatimin e tij është zero tolerancë ndaj korrupsionit, zero tolerancë për ministrat, drejtorët, menaxherët dhe të gjithë administratën publike – kushdo që e shkel atë. ligji do të duhet të mbajë përgjegjësi.

Të gjitha institucionet kompetente si Ministria e Brendshme, Drejtoria e Policisë Financiare, Drejtoria e Inteligjencës Financiare, Administrata Doganore, PRO, inspektoratet dhe të gjithë pushtetin ekzekutiv dhe institucionet që kanë autoritetin dhe paguhen nga qytetarët për të luftuar krimin dhe korrupsionin, do të koordinohen rregullisht dhe të gjitha pengesat në komunikimin e tyre të ndërsjellë do të tejkalohen.

Në të gjithë procesin e parandalimit dhe zbulimit të korrupsionit, ne kemi nevojë për administratë efikase dhe profesionale, staf të ndershëm, të përgjegjshëm dhe të ndershëm, të cilit Qeveria do t’i kushtojë vëmendje serioze në katër vitet e ardhshme.

Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja është e vendosur vendosmërisht për të siguruar rend, drejtësi dhe disiplinë dhe institucione të forta, efikase dhe profesionale, dhe do ta bëjë këtë në mandatin e ri katër-vjeçar.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *