Ndihmë shtesë për punësime të reja për kompanitë, masa 14,500 do të zhvillohet me mbështetje më të madhe për më të prekurit, njoftoi Zaev në paketën e re të masave

Do të ketë ndihmë për të gjithë, shteti është i gatshëm të bëjë gjithçka brenda kapaciteteve të tij financiare për të ndihmuar punëtorët, të papunët, të varfrit, ekonominë dhe ekonominë maqedonase, njoftoi sot kryeministri Zoran Zaev dhe informoi se vendimet do të finalizohen deri në fund. javën tjetër.

Ai shprehu besim se javën e ardhshme ata do të dalin me një paketë dhe do të dinë pasojat ligjore, ku duhet ndërhyrë me ligj, dhe ku me një vendim të Qeverisë.

Duke treguar se natën e kaluar Këshilli Ekonomik punoi për tre orë dhe të gjitha iniciativat u morën parasysh, u bënë llogaritjet, ai njoftoi se ndihma do të lëvizë në dy drejtime.

– Mbështetje për konsum privat, me karta dhe kupona të rinj që do të jenë më specifik në mënyrë që ato të shpenzohen në aktivitetet që preken më shumë. Kjo përfshin të gjithë qytetarët e prekur shoqërisht të cilët përfshijnë përveç punëkërkuesve pasivë, pensionistë me pension nën 15 mijë denarë, prindër të vetëm, punëtorë të falimentuar që marrin kompensim, si dhe kategori të prekshme të qytetarëve të varfër që janë në qendrat për punë sociale, shpjegoi Zaev .

Mënyra e dytë, shtoi ai, është të mbështesni ekonominë dhe punëtorët, sepse, siç tha ai, lufta është për çdo punë.

– Ne po shqyrtojmë të gjitha aspektet e mundshme për ndihmë të mëtejshme përmes masave që kanë dhënë rezultate. Për të ndihmuar në një mënyrë të ngjashme. Por kjo mendohet të jetë edhe më e shënjestruar. Nëse ndërmarrjet që preken mbi 30 përqind aplikojnë, ne duhet të kemi aftësinë për të vazhduar me zhvillimin shtesë të masave për të inkurajuar dhe ndihmuar në mënyrë proporcionale ata që preken nga 30, 50, 80 ose 100 përqind. Ne ndoshta do të fillojmë me një ndihmë prej 14,500 mijë, ku do të zbatohet gjithashtu për ata që janë deri në 30 për qind të prekur, dhe duhet të jetë më e lartë për ata që janë 40 për qind të prekur, 50 për qind, 60, të kenë drejtësi në të gjithë realizimin e të gjitha këto masa. Ne patjetër po i ndihmojmë kompanitë me 20 milion euro, të cilat aktualisht i kemi zhvilluar si procedura. “Ne po shkojmë drejtpërdrejt në të gjithë gatishmërinë që mund të bëjmë me detyrat parafiskale, shtyrjen e disa taksave, të tilla si avansi i taksës së tatimit mbi fitimin dhe disa taksa të tjera të rëndësishme”, tha Kryeministri Zaev. Frontline/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

6 thoughts on “Ndihmë shtesë për punësime të reja për kompanitë, masa 14,500 do të zhvillohet me mbështetje më të madhe për më të prekurit, njoftoi Zaev në paketën e re të masave

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *