Po punohet në ligjin për pensionim deri më 64 vjeç

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale aktualisht është duke punuar në ligjin për pensionin me 64 vjet moshë dhe 15 vjet shërbim, ndërsa njoftimet për blerjen e pensionit të parakohshëm ende nuk janë diskutuar me të gjithë palët e interesuara. – Njoftimet për blerjen e vjetërsisë së pensionit të parakohshëm do të jenë objekt i një debati më të gjerë në të cilin do të përfshihen të gjithë palët e interesuara në dialogun social. Është një zgjidhje ligjore për të cilën nuk po punojmë në këtë moment. Kjo është një çështje që kërkon një analizë të hollësishme. Duhet të bëhet një analizë e hollësishme se kush do të shprehte dëshirën për të blerë vjetërsi pune dhe për t’u pensionuar herët, cilat do të ishin pasojat financiare. Prandaj, debati mbi pensionin me riblerjen e vjetërsisë do të jetë i hapur së bashku me të gjithë palët e interesuara. Ne nuk do të marrim vendime të nxituara, tha Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska në konferencën e sotme për shtyp në Qeveri. Ligji për Pensionin me 64 vjeç dhe 15 vjet shërbim për të cilin Ministria e linjës po punon aktualisht do të zbatohet për të gjithë punonjësit në sektorin publik, por do të lërë mundësi dhe përjashtime në sektorin real nëse i punësuari dhe punëdhënësi bien dakord që të zgjasin jetën e punës. Do të ketë përjashtime në kujdesin shëndetësor dhe e njëjta gjë po konsiderohet për arsimin e lartë. Lidhur me njoftimet për subvencionimin e punësimit mbi baza etnike, Shahpaska theksoi se është e rëndësishme të ruhet çdo punë në krizën e koronës dhe të rritet numri i të punësuarve. – Për ne, punësimi i çdo personi, posaçërisht i çdo të riu dhe kategorive të cenueshme shoqërore është një përparësi. Shtë e rëndësishme të rritet numri i të punësuarve dhe kështu në programin tonë qeveritar deri në fund të mandatit të sigurohet papunësia me një shifër, tha Shahpaska.
Bëhet fjalë për ligjin për pension me 64 vjet, pensioni i parakohshëm është ende për tu diskutuar | opserver.mk

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

47 thoughts on “Po punohet në ligjin për pensionim deri më 64 vjeç

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *