Tekstet shkollore me përmbajtje fyese dhe tendencioze, edhe gjatë këtij vit të ri shkollor

Nxënësit do të nisin një vit të ri shkollor, por do të mësojnë nga të njëjtat libra me gabime gjuhësore dhe shtrembërime të fakteve historike apo gjeografike nga të cilat kanë mësuar edhe gjeneratat e para tyre. Premtime se ato do të mënjanoheshin kanë bërë shumë ministra. Të njëjtin e bëri një ditë më para edhe ministrja Mila Carovska, e cila tha se do të punojnë maksimalisht në këtë drejtim. Megjithatë, profesori Avzi Mustafa, thotë se librat në vëllimin e të cilave janë hasur më shumë se 30% gabime, duhet të ribotohen dhe jo vetëm të korrigjohen pjesërisht. Sipas tij, për mënjanimin e të gjitha gabimeve në tekstet shkollore do të nevojiteshin së paku dy vjet, nëse ministria do të fillonte që sot të punojë në këtë drejtim.

Edhe sikur të nisin sot të ndryshojnë tekstet, edhe të përmirësojnë ato gabime që duken se janë të mëdha, përsëri do ju duhen se paku dy vjet, që të mund të eliminohen të gjitha ato gabime, qoftë përmbajtjesore, apo gjuhësore. Unë mendoj se kjo do të vazhdojë me gjenerata të tëra për arsye se, përderisa nuk ndryshohen planet dhe programet mësimore, ku do të vijnë risitë e kohës, që ne t’i edukojmë fëmijët tanë me njohuri dhe dituri shkencore, dhe nuk janë fyese dhe që nuk ngjallin emocione të ndryshme, unë besoj se deri sa ato nuk ndryshon nuk do të ketë asgjë në këtë gjendje. Kur formohen komisionet zgjatet puna – tha Avzi Mustafa, profesor.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *