Qeveria e udhëhequr nga LSDM siguron ndihmë mujore për strehim privat për 884 studentë dhe 347 nxënës të shkollave të mesme

Në pritje të hapjes së paralajmëruar të konvikteve të studentëve dhe shkollave të mesme në të gjithë vendin, institucionet kompetente miratuan protokolle për kushte plotësisht të sigurta të jetesës. Kështu deklaroi nënkryetarja e LSDM nga rradhët e rinisë, Manasieva.

Shtëpitë do të funksionojnë në përputhje të plotë me protokollet dhe rekomandimet e Komisionit për Sëmundjet Infektive, të miratuara në një seancë të Qeverisë, sipas së cilës një dhomë e vetme mund të strehojë vetëm një person, dhe një dhomë me më shumë se dy shtretër mund të strehojë maksimalisht dy persona. .

Rendi dhe disiplina do të ruhen, me lëvizje të kufizuar dhe dezinfektim të rregullt, të gjitha në mënyrë që të mbrohet shëndeti i studentëve dhe të sigurohet një monitorim cilësor i mësimdhënies dhe procesit të vazhdueshëm arsimor.

Për shkak të kapacitetit të zvogëluar në konvikte, studentët dhe studentët e shkollave të mesme aplikimet e të cilëve janë miratuar dhe nuk mund të vendosen, do të jenë në gjendje të zgjedhin një tarifë mujore për të mbuluar koston e akomodimit privat ose rimbursimin e kostove të transportit nga vendi i banimit në vendin e studimit.

Kjo masë do të mbulojë 884 studentë dhe 347 nxënës.

Studentët do të aplikojnë në platformën e internetit digitalizirajse.mon.gov.mk duke futur të dhënat dhe dëshmitë e nevojshme, pas së cilës do të paguhen fondet.

Këto zgjidhje janë miratuar së bashku me studentët dhe nxënësit e shkollave të mesme të cilët janë një partner i vërtetë në të gjithë procesin dhe të përfshirë në mënyrë të barabartë në krijimin e masave, dhe kërkesat e tyre zbatohen në propozimet e reja për ndryshime ligjore në Ligjet për Standardin e Studentit.

LSDM mbetet e përkushtuar në mbrojtjen e shëndetit të të gjithë qytetarëve dhe në trajtimin më të lehtë të pasojave të krizës koronare.

Përgjegjësia është e përbashkët dhe ne krijojmë zgjidhjet më të mira që do të mbrojnë shëndetin tonë dhe të sigurojnë një vit të suksesshëm akademik edhe në kohë pandemie.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

6 thoughts on “Qeveria e udhëhequr nga LSDM siguron ndihmë mujore për strehim privat për 884 studentë dhe 347 nxënës të shkollave të mesme

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *