Dhuna në Qendër: Gruevski i dënuar edhe me plus një vjet e gjysmë burg, Janakievski dënim me kusht

Gruevski i dënuar me një vjet e gjysmë burg për dhunën në Qendër, Janakieski mori dënim me kusht

Pas pothuajse katër vjet gjykimi, gjykatësi Dusan Josifov shpalli aktgjykimin në çështjen e parë për të cilën SPO ngriti një aktakuzë. Ky është verdikti i dytë për Gruevskin, dhe i pari për Janakieski
Nikolla Gruevski u dënua me 1 vit e 6 muaj burg, ndërsa Mile Janakieski, Aleksandar Trajkovski, Darko Stojlevski, Trajce Petkovski, Igor Boskovski dhe Daniel Trifunovski morën dënime me kusht.

Për Janakieski, gjykata vendosi një dënim alternativ me kusht me 1 vit burg, i cili nuk do të prishet nëse ata nuk kryejnë një krim të ri brenda 4 viteve nga vlefshmëria e vendimit.

Aleksandar Trajkovski, Darko Stojcevski dhe Trajce Petkovski, morën nëntë muaj me kusht pas burgimit, të cilat nuk do të ekzekutohen nëse nuk kryejnë një krim të ri brenda 3 viteve të vlefshmërisë.

Igor Boskovski dhe Daniel Trifunovski u dënuan me 6 muaj me kusht që nuk do të kryhen nëse nuk kryejnë një krim të ri brenda dy viteve.

Ky është aktgjykimi i shkallës së parë në rastin “Dhuna në qendër”, të cilin gjyqtari Dusan Josifov njoftoi sot në Gjykatën Themelore Penale në Shkup.

Të gjithë u akuzuan për krimin e dhunës. Gruevski dhe Janakieski në këtë çështje u ndoqën penalisht si nxitës të protestave të dhunshme para ambienteve të Komunës së Qendrës në qershor 2013, dhe të tjerët ishin pjesë e padisë si pjesëmarrës të drejtpërdrejtë në protesta.

Në vendimin e shkallës së parë, palët kanë të drejtë të apelojnë në Gjykatën e Apelit në Shkup. Vendimi do të bëhet përfundimtar kur një Apel shqiptohet kundër tij. 360 shkallë/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *