Kartelat pagesore Blej të shtëpisë në përdorim nga mesi i nentorit. Për çka mund të shpenzohen

Kartat e reja të pagesave në shtëpi do të përdoren nga mesi i nëntorit. Listat e përdoruesve të kartave të pagesës për blerjen e produkteve vendase, të cilat janë pjesë e paketës së katërt të masave, do të publikohen në mes të tetorit dhe në pesë deri në tetë javë, domethënë nga mesi i nëntorit, bankat do t’i shpërndajnë ato. Këto karta mund të përdoren deri në fund të vitit, thotë Kryeministri Zoren Zae transmeton vecer.

“Me kartelat për qytetarët, mund të blihen produkte shtëpiake dhe kompjutera dhe pajisje teknologjike,” shpjegoi ai.

Kartat do të vlejnë 6,000 denarë dhe do t’u jepen 283,000 qytetarëve, përfshirë prindërit e vetëm, pensionistët me pensione deri në 15,000 denarë, të papunët që janë punëkërkues pasivë, artistë të pavarur, filma, punonjës të kulturës dhe artistë të estradës, studentë, të cilët në pakoja nuk i ka marrë këto karta, për të cilat ata janë përgjigjur në kohën e duhur.

Vlera e kësaj mase është 27.6 milion euro.

Sipas llogaritjeve të Qeverisë me paketën e mëparshme të masave 26.8 milion euro përfunduan me 309,000 qytetarë që morën karta pagese përmes masës “blej në shtëpi” e cila synon të mbështesë njëkohësisht prodhimin vendas dhe të forcojë fuqinë blerëse të qytetarëve.

Prej tyre, 16.5 milion euro ishin të destinuara për 113,000 qytetarë të papunë dhe marrës të ndihmës sociale, 5.4 milion euro për 111,000 punonjës me të ardhura të ulëta, mbi 4 milion euro për 81,000 qytetarë të rinj dhe mbi 900,000 euro për 4,000 kujdes shëndetësor punëtorët.

Po ashtu, për të mbështetur sektorin më të prekur, turizmin dhe hotelierinë dhe për të mbështetur qytetarët që të përdorin pushimet verore, përmes masës “Ju jeni në shtëpi”, iu dhanë kupona për turizëm 117,000 qytetarë në vlerë prej 12 milion euro, si ndihmë e drejtpërdrejtë. . Kuponat do të përdoren deri në fund të vitit.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

45 thoughts on “Kartelat pagesore Blej të shtëpisë në përdorim nga mesi i nentorit. Për çka mund të shpenzohen

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *