Zaev: Mbi 283,000 qytetarë do të marrin kartela pagesore prej 6,000 denarë. Ja cilët kategori i mbulojnë

Mbi 283,000 qytetarë tanë do të marrin karta pagese prej 6,000 denarë secila. Vlera e kësaj mase është 27.6 milion euro dhe qëllimi është të inkurajojë konsum më të madh dhe zhvillim të aktiviteteve të brendshme ekonomike.

Kartat pagesore “blej të shtëpisë” do të mbulojnë kategoritë e mëposhtme të qytetarëve:

5,726 prindër të vetëm;
2 182,271 pensionistë me pensione deri në 15,000 denarë;
85,108 ✅ të papunë që kërkojnë punë pasive;
✅ 520 artistë të pavarur, kineastë, punëtorë kulturorë dhe artistë të estradës;
540 studentë që nuk i morën këto karta në paketën e mëparshme.

Mbështetje shtesë për studentët dhe standardin studentor prej 44 milion denarë për vitin 2020, do të marrin 884 studentë dhe 347 studentë.

Lexoni më shumë rreth masave në linkun ➡️ vlada.mk/node/22629

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

881 thoughts on “Zaev: Mbi 283,000 qytetarë do të marrin kartela pagesore prej 6,000 denarë. Ja cilët kategori i mbulojnë