OBSH thirrje shteteve: Ndalni izolimet dhe kufizimet, do të dyfishohet varfëria në botë

OBSH braktis mbështetjen e kaluar për bllokimet, tani thotë se qëndrimi në shtëpi do të dyfishoj varfërin në botë
Organizata Botërore e Shëndetësisë u bën thirrje kombeve të ndalojnë mbështetjen në bllokimet ekonomike si një armë për të ngadalësuar përhapjen e koronavirusit, duke shënuar një bosht të rëndësishëm për organizatën që dikur duartrokiste kufizime të tilla gjatë pjesës së hershme të pandemisë.
Bllokimet po dyfishojnë nivelet e varfërisë dhe nuk duhet të përdoren si një mjet kryesor për kontrollimin e virusit, sipas të dërguarit të OBSH-së Dr. David Nabarro. Organizata mbështeti vendosjen e bllokimeve në qershor, me zyrtarë të OBSH-së që sugjerojnë kufizime të tilla mund të jenë të nevojshme duke pasur parasysh përmasat e pandemisë, e cila thuhet se ka vrarë më shumë se 214, 000 njerëz në të gjithë Shtetet e Bashkuara, tregojnë të dhënat.

“Ne në Organizatën Botërore të Shëndetësisë nuk mbështesim bllokimet si mjet kryesor për kontrollin e këtij virusi,” tha Nabarro gjatë një interviste me revistën britanike The Spectator, duke shtuar se bllokimet janë në thelb manovrat e ndalesave. “E vetmja kohë që ne besojmë se një bllokim është i justifikuar është t’ju blejmë kohë për t’u riorganizuar, rigrupuar, ribalancuar burimet tuaja, për të mbrojtur punonjësit tuaj shëndetësorë të rraskapitur, por në përgjithësi, ne nuk do ta bëjmë atë.”

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

594 thoughts on “OBSH thirrje shteteve: Ndalni izolimet dhe kufizimet, do të dyfishohet varfëria në botë