Dr Hasani: Punonjësit shëndetësorë po luftojnë për jetë dhe po bëjnë çmos për të ndihmuar pacientët

Punonjësit shëndetësorë po luftojnë për jetë dhe po bëjnë çmos për të ndihmuar pacientët. Shumë faleminderit edhe mediave – ato luajnë një rol të rëndësishëm në të gjithë procesin. Të gjitha ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive janë të një natyre urgjente dhe duhet të miratohen sa më shpejt që të jetë e mundur për të mirën e përbashkët. “Sot, Qeveria miratoi propozimet e propozuara nga Komisioni për Sëmundjet Infektive dhe Ministria e Shëndetësisë në mënyrë që të parandalojë përhapjen e virusit covid-19”, tha Zëvendës Ministri i Shëndetësisë Dr. Ilir Hasani në një paraqitje të ftuar në TV 24.

Në seancën e 13-të të qeverisë,janë miratuar rekomandimet për:

➡️ Kufizimi i orarit të punës në të gjitha objektet hotelierike deri në orën 23:00, me përjashtim të atyre që bëjnë dërgesë

➡️ Kufizimi i kapacitetit të udhëtarëve në automjetet e transportit publik në 50% të numrit të përgjithshëm të udhëtarëve të siguruar në një automjet.

➡️ E gjithë administrata shtetërore dhe publike, komunat dhe gjykatat, në përputhje me parimin e punës dhe procesin e punës, organizimi i punës të zhvilohet me ndërrime ose online nga shtëpia ose në mënyrë të reduktuar me rotacion në varësi të karakteristikave të procesit të punës së institucioneve.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *