Emërimet e reja, kuadro jo përkatës do të ndajnë projekte që vlejnë miliona euro

Përkthyese nga gjuha shqipe dhe maqedonase, politikologë, sociologë, dhe një jurist janë midis anëtarëve të rinj të bordit të drejtorëve të Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik, që do të duhet të ndajnë 18 milion euro për inovacione. OJQ-të, që analizojnë punësimin e pozicionet menaxheriale në vend, vlerësojnë se ky është një motiv shtesë për kontroll mbi personat e sapoemëruar nga eshaloni i tretë.

Bordi i ri i menaxhimit të fondit të inovacionit

• Monika Jovanova (përkthyese dhe interpretuese e diplomuar nga gjuha shqipe në atë maqedonase dhe anasjelltas), për një periudhë tre vjeçare;
• Pishtar Lutfiu (Magjistër në fushën e shkencave politike), për një periudhë tre vjeçare;
• Kalina Leçevska (Doktoreshë e Shkencave Sociologjike), për një periudhë tre vjeçare;
• Branko Niçota (Inxhinier i diplomuar i Elektroteknikës), për një periudhë tre vjeçare;
• Dimitrija Angjelkovski, për një periudhë dy vjeçare;
• Sinisha Veljanovski (jurist i diplomuar dhe m-r i Drejtës Ndërkombëtare dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare, me provim të dhënë juridik) për një periudhë dy vjeçare; dhe
• Driton Ziberi, për një periudhë dy vjeçare.

Fakti që qeveria u angazhua në përbërjen e fundit ndaj kritereve shumë specifike për zgjedhjen e udhëheqësve për të cilët kriteret e përgjithshme si nënshtetësia janë shumë më pak të rëndësishme dhe vazhdohet me angazhim, në bazë të kompetencave dhe kjo është ajo që do të shohim për këto emërime. Një nga gjërat që duhet kushtuar vëmendje është përvoja e mëparshme, e jo aq shumë arsimimi – deklaroi Misha Popoviç Instituti për Demokraci.

Sektori i shoqërisë civile vlerëson se për momentin nuk janë shumë të rëndësishme ndryshimet e drejtorëve. Ka reagime ndaj shkarkimit të drejtorit të Inspeksionit të Punës Alajdin Havziu, për të cilin thonë se kanë pasur bashkëpunim të shkëlqyeshëm. Theksojnë se Inspektorati i Punës është një nga institucionet që është angazhuar më shumë për shëndetin e punonjësve në krizën me Kovid 19.

Dy javë më parë, Ljupço Nikollovski tha se kompetencat e inspektorateve do të rriten, ku është ajo, kanë kaluar dy javë. A ishte shkarkimi kaq i rëndësishëm, vendime politike. Nuk jam duke thënë se drejtori i ri i punës nuk do të punojë, por jam duke thënë se kishte çështje me shumë më tepër prioritet – tha Kristina Ampeva “Tekstil-punues i Zëshëm”.

Vetëm një muaj më parë, Qeveria njoftoi se të gjithë ata që duan të ndihmojnë në institucione, pavarësisht nga përcaktimi i tyre, do të kenë mundësinë të aplikojnë për pozitë drejtuese.

Ndarja e pozicioneve të drejtorit nuk bazohet në atë se ju do të merrni njërën dhe ne tjetrën ose të ngjashme, por po flasim për prioritetet e programit të Qeverisë – u shpreh Lupço Nikollovski- zv- kryeministër për luftë kundër korrupsionit.

Biografi të ngjashme, të papërshtatshme kanë edhe disa nga anëtarët e ri të Këshillave drejtues të kompanive shtetërore të zgjedhura nga qeveria. Adnan Azizi i diplomuar në fakultetin filologjik do të marrë vendime kryesore në “Hekurudhat e Maqedonisë”. Fahrudin Hamidi, i cili ka master në biznes dhe menaxhment, do të jetë pjesë e Këshillit mbikëqyrës të institucionit më të njohur shtetëror që ndan paga më të larta- Navigacioni ajror. Drejtori i ri i Agjencisë së emigracionit, Izmit Nura është magjistër i shkencave politike kurse vjen nga pozicioni i zv / drejtorit të Agjencisë për Rini dhe Sport. Inxhinieri i elektro- teknikës, Dejan Pavllevski është emëruar shefi i Agjencisë për Investime të Huaja. Ndryshe, pas informacionit në publik që drejtori aktual i Postës së Maqedonisë, Ejup Rustemi duhet të vijë në krye me “Rrugët e Shtetit”, Antikorrupsioni theksoi se është më joproduktive kur pozitat e drejtorëve negociohen me direktivë të partisë, dhe jo përmes konkursit publik. Alsat/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

4 thoughts on “Emërimet e reja, kuadro jo përkatës do të ndajnë projekte që vlejnë miliona euro

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *