Kufijtë e Greqisë qëndrojnë të mbyllur deri më 8 nëntor për vendet fqinje

Deri më 8 nëntor, qeveria greke zgjati dy vendimet ministrore lidhur me kufizimin e lidhjeve tokësore, ajrore dhe detare të Greqisë me vendet fqinje, përfshirë Maqedoninë.

Si dhe ndalimi i hyrjes së shtetasve të vendeve të treta, tha korrespondenti i MIA-s nga Athina.

Dy vendimet e mëparshme ministrore ishin në fuqi deri dje në mesnatë dhe pasi u botuan në Gazetën Zyrtare të Greqisë, ato u zgjatën për 13 ditë të tjera.

Këto janë vendime që janë zgjatur vazhdimisht muajt e fundit.

Vendimi i parë i referohet kufizimit të përkohshëm të të gjitha lidhjeve tokësore me dhe nga Greqia “për arsye parandaluese për të mbrojtur shëndetin publik nga përhapja e mëtejshme e koronavirusit Covid-19 në territorin Grek, si dhe ndalimin e personave që hyjnë në territorin Grek, përveç nëse plotësojnë parakushtet specifike “.

Për turistët dhe shtetasit e huaj për të cilët nuk ka ndalim, hyrja lejohet vetëm përmes Bullgarisë, dmth përmes kalimit kufitar Promahonas (Kulla) dhe vetëm me një test molekular negativ për Covid-19 të bërë 72 orë para mbërritjes.

Nga vendkalimet e tjera kufitare që janë të hapura, dmth Kakavija dhe Kristalopigi në Shqipëri, Evzoni (Bogorodica) në Maqedoni, Nymphs në Bullgari dhe Kipi në Turqi, hyrja në Greqi lejohet vetëm për kategori të caktuara dhe gjithashtu me një test negativ PCR.

Këto vendkalime kufitare janë të hapura nga ora 7 e mëngjesit deri në orën 11, dhe ndalimi nuk zbatohet për shtetasit grekë, personat me leje qëndrimi dhe personat që jetojnë në Greqi, për hyrjen e personave me arsye profesionale ose mjekësore absolutisht të nevojshme për të cilat ata kanë dokumentet e kërkuara, si dhe për tranzitin e automjeteve spitalore që hyjnë në Greqi nga Kosova përmes Maqedonisë për të shtruar në spital pacientët që i përkasin stafit diplomatik, ushtarak ose administrativ të vendeve anëtare të BE-së dhe EULEX-it në Kosovë.

Vendimi tjetër ministror i referohet ndalimit të përkohshëm të hyrjes në Greqi të “të gjithë shtetasve të vendeve të treta, nga çdo pikë hyrjeje, në çdo mënyrë dhe me çdo mjet, përfshirë lidhjet ajrore, detare, hekurudhore dhe rrugore për arsye parandaluese. mbrojtja e shëndetit publik nga përhapja e mëtejshme e Covid-19 në territorin grek “.

Përjashtim bëjnë banorët e Australisë, Japonisë, Zelandës së Re, Ruandës, Koresë së Jugut, Tajlandës, Uruguajit, Emirateve të Bashkuara Arabe dhe Singaporit.

Përjashtime janë gjithashtu kategori të caktuara të qytetarëve, të tilla si personeli mjekësor dhe punonjësit shëndetësorë, ata që kanë një leje qëndrimi në një vend anëtar të BE-së ose zona Shengen, anëtarët e misioneve qeveritare, diplomatët, transportuesit, shoferët e kamionëve mallrat, udhëtarët tranzit, studentët, kujdestarët e të moshuarve dhe personat me aftësi të kufizuara, si punëtorë sezonalë të bujqësisë.

Zgjatja e fundit e dy vendimeve ministrore ishte për periudhën nga 13 në 25 tetor 2020 dhe nga sot deri më 8 nëntor 2020, vendimet e reja që u botuan në Gazetën Zyrtare të Greqisë hyjnë në fuqi. / MIA

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *