Tetë komuna nënshkruan grante për avancimin dhe zhvillimin e shërbimeve sociale, vetëm dy shqiptare

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot në Klubin e Deputetëve, së bashku me kryetarët e tetë komunave, nënshkruan marrëveshje për grante për zhvillimin e shërbimeve sociale.
“Qeveria dhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me komunat dhe sektorin joqeveritar janë të përfshirë në zbatimin e reformës sociale me një dhe qëllimin e vetëm – për t’i sjellë shërbimet më afër përdoruesve, dmth për t’i marrë ato nga vendbanimi i tyre. “Por kjo gjithashtu nënkupton krijimin e vendeve të reja të punës përmes punës me pagesë për ofruesit e këtyre shërbimeve,” tha Shahpaska.

Ajo vuri në dukje se ky është një koncept i ri i punës përmes krijimit të një metodologjie të re për financimin e shërbimeve sociale, një projekt që po punohet me mbështetjen e Bankës Botërore, për një periudhë 5 vjeçare me vlerë 10.8 milion euro.

Marrëveshjet për grante për zhvillimin e shërbimeve sociale u nënshkruan sot nga komunat: Karpos, Berovo, Cair, Lipkovo, Demir Kapija, Novo Selo, Vasilevo dhe Kisela Voda. Kjo ishte paraprirë nga një thirrje publike nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, në të cilën aplikuan disa komuna, 24 prej tyre plotësuan kërkesat, dhe me nënshkrimin e sotëm të tetë komunave të para, fillon ky proces i bashkëpunimit.

“Shërbimet shoqërore cilësore dhe qasja e qytetarëve ndaj tyre është qëllimi i këtij projekti. Ne po flasim për ndihmën e të moshuarve në shtëpinë e tyre, ndihmën dhe kujdesin në shtëpi për personat me aftësi të kufizuara, hapjen e qendrave ditore të kujdesit për të moshuarit dhe personat me aftësi të kufizuara dhe jetesën e mbështetur. “Çdo qytetar është i rëndësishëm për ne – kategoritë e prekshme të qytetarëve, të moshuarit, personat me aftësi të kufizuara, por edhe çdo qytetar që ka nevojë për mbështetje,” tha Shahpaska.

Ministri informoi se ato komuna që nuk arritën të aplikojnë këtë vit do të kenë mundësi ta bëjnë këtë vitin e ardhshëm. makfax/

Foto: vecermk/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

67 thoughts on “Tetë komuna nënshkruan grante për avancimin dhe zhvillimin e shërbimeve sociale, vetëm dy shqiptare

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *