Pacientët pozitivë me covid-19 me ligjin e ri do të trajtohen vetëm në institucionet shëndetësore publike

Cilat janë ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen nga Sëmundjet Infektive që do të diskutohen në Parlament sot: Pacientët që janë pozitivë me koronavirusin do të mund të trajtohen në institucione shëndetësore private vetëm në kushte të veçanta
Pacientët që janë pozitivë me covid-19 do të trajtohen vetëm në institucionet shëndetësore publike. Spitalet private do të jenë në gjendje të angazhohen në trajtimin e të sëmurëve vetëm nëse kapacitetet e institucioneve shtetërore janë shteruar dhe vetëm me pëlqimin e Ministrisë së Shëndetësisë.

Ky është një nga ndryshimet kryesore në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive, i cili do të shqyrtohet sot nga Komisioni Parlamentar i Shëndetësisë, pas së cilës ata do të jenë të pranishëm në seancën plenare. Megjithëse gjatë prezantimit të ndryshimeve ligjore theksi u vu në rritjen e kompetencave të shërbimeve të inspektimit, për të sanksionuar shkelësit e protokolleve për mbrojtje nga covid-19, me pikën e parë të zgjidhjes së re ligjore, praktikisht, shëndeti privat përjashtohet nga trajtimi i të infektuarve me virusin e ri, me përjashtime të caktuara të parashikuara nga ndryshimet në ligj.

Përkundër zgjidhjes së re në projekt-ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen nga Sëmundjet Infektive, në qershor të këtij viti, qeveria teknike e Oliver Spasovskit miratoi një dekret me fuqi ligjore që u mundësoi spitaleve private të trajtojnë pacientët me covid-19. Mundësia e referuar situatave kur pacientët e trajtuar në institucione private, gjatë trajtimit, do të diagnostikohen me praninë e koronavirusit. Një mundësi e tillë sigurohet përsëri nga ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen nga Sëmundjet Infektive. 360 stepeni/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *