Me ribalancin e buxhetit, janë paraparë 1 milion euro për restorantet e dasmave

Me ribalancin e buxhetit, ndër të tjera, një milion euro sigurohen si ndihmë për restorantet që organizojnë dasma, por vetëm për ata që janë regjistruar për atë aktivitet.
Shuma individuale që do të marrë një strukturë varion nga 10 deri në 30 euro, e cila varet nga xhiroja gjatë vitit të kaluar. Kjo është një nga masat nga pakoja e katërt antikrizë që po pret ribalancën e buxhetit në mënyrë që të mund të realizohet.

Por pronarët e restoranteve të tilla thonë se janë të pakënaqur me shumën, megjithëse mendojnë se çdo ndihmë në këtë situatë është e mirëseardhur. Ata vlerësojnë se për të qenë në gjendje të rikuperohen pas gjashtë muajve pasivitet, 150 restorante kanë nevojë për dy herë e gjysmë më shumë para sesa parashikohen nga buxheti suplementar, pra 2.5 milion euro.

Kjo shumë, sipas tyre, do të jetë e mjaftueshme për të paguar shpenzimet e përgjithshme, qiratë dhe interesat e kredive këtë dimër.

Ushqyesit thanë se planifikojnë të mos aplikojnë për subvencione të pagave, sepse pas skadimit të masës, dy muaj, pra në janar dhe shkurt, ata do të duhet të paguajnë punonjësve një pagë të plotë dhe të paguajnë kontribute.

Prandaj, ata qëndrojnë në kërkesën për të miratuar protokolle, sipas të cilave do të funksionojnë, si i vetmi shpëtim për ta. vecerpress/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *