Ribalanci buxhetor kaloi, ja kush do të marrin kartela pagesore nga 6000 denarë

Me ribalancin e buxhetit janë paraparë 1.6 miliardë denarë për mbështetje financiare për kategoritë e prekshme të prekura nga COVID-19 për pagesa të produkteve dhe shërbimeve vendore në sektorët e prekur. Qeveria duhet të japë kartela pagesore blej të shtëpis për 283,000 qytetarë. Pensionistët, qytetarët nga kategoritë e prekshme, studentët do të marrin 6,000 denarë për kartë …
Megjithëse njoftimet e mëparshme ishin se kartat duhet të ishin gati në mes të nëntorit dhe bankat duhet t’u dorëzonin kartat qytetarëve, procesi u shty. Listat do të botoheshin në mes të tetorit dhe paratë kishte të ngjarë të shpenzoheshin deri në fund të vitit.
Këtë herë, 5,726 prindër të vetëm, pensionistë me pensione deri në 15,000 denarë, pra 182,271 pensionistë, të papunë që janë punëkërkues pasivë, pra 85,108 qytetarë, artistë të pavarur, punonjës filmi, punëtorë kulturorë dhe pop artistë do të marrin karta pagese në vlerë prej 6,000 denarë. numri i të cilave është 520 përdorues

Kjo kartë do t’u jepet 540 studentëve të cilët nuk kanë marrë në paketën e mëparshme, plus mbështetje për studentët dhe standarde studentore prej 44 milion denarë për vitin 2020 marrin 884 studentë dhe 347 studentë. Qytetarët që kanë mbushur moshën e pensionit, por nuk kanë pension ose pension social shtetëror dhe kanë të ardhura më të ulëta se 15,000 denarë, ose nuk kanë fare, do të kenë të drejtën e kartës.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *