Ribalanci u miratua, pritet realizimi i paketës së katërt antikovid 470 milion euro. Nga java e ardhshme kompanitë do të mund të aplikojnë në thirrjet

Ribalanci kaloi procedurën parlamentare dhe hapi rrugën për zbatimin e masave nga paketa e katërt e masave. Disa nga masat mund të zbatohen menjëherë, për disa do të jetë e nevojshme, përkundër miratimit të buxhetit suplementar, të presim për zgjidhjet ligjore të rregulluara, dhe të cilat janë gjithashtu në procedurën parlamentare.

Mbështetja me ribalancin e buxhetit peshon 470 milion euro e qëlluar për qytetarët dhe ekonominë në mënyrë që të zbutet ndikimi i krizës koronare. 4.3 miliardë denarë janë parashikuar mbështetje financiare për pagimin e pagave për të punësuarit në sektorin privat me kompensim në intervalin prej 14,500 deri 21,776 denarë, në ndërmarrjet që kanë një rënie më të madhe të të hyrave për shkak të pandemisë, 1,6 miliard denarë për mbështetje financiare për kategori të prekshme të prekura nga COVID-19 për pagesa të produkteve vendore dhe shërbimeve në sektorët e prekur, 412 milion denarë për mbështetjen e prodhuesve, përpunuesve dhe eksportuesve të rrushit, verës së madhe dhe verës në shishe, 9.8 milion denarë për të mbështetur veprimtarinë e udhëzuesit turistik , regjistruar si i vetëpunësuar, 120 milion denarë për rimbursim të taksës turistike për vitin 2019, për qëndrime të realizuara gjatë natës, 66,85 milion denarë për fundjavë pa TVSH, 799 milion denarë për skemën e garancisë shtetërore dhe garancinë doganore përmes Bankës së Zhvillimit, me e cila ofron një mundësi shtesë për qasje më të lehtë në burimet financiare për të mbështetur sektorin privat, duke marrë pjesë në rrezikun e kredisë dhe 330 milion denarë për grante për agjencitë e udhëtimit, terrenet e lojërave dhe restorantet për dasma. Masat mund të zbatohen nga fillimi i javës së ardhshme, njoftoi Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi. – Buxheti suplementar duhet të miratohet, dhe gjatë kësaj jave do të miratohet Ligji për mbështetjen financiare për pagimin e pagave. Nga java e ardhshme, kompanitë do të jenë në gjendje të aplikojnë, jo vetëm për këtë masë, por edhe për masa të tjera, duke qenë se shumë prej masave zbatohen përmes programeve që do të miratohen nga Qeveria dhe njoftimet për to duhet të publikohen, tha Bekteshi. Vlerësimi i tij është se masat nuk janë të vonuara dhe se mbështetja do të arrijë në kohë

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *