Fillon paketa e katërt e masave ekonomike për kompanitë

Paketa e katërt e masave për mbështetjen e qytetarëve, ekonomisë dhe ruajtjen e stabilitetit makroekonomik fillon me realizimin, njoftoi Kryeministri Zoran Zaev në Facebook.

Përveç masave për mbështetje të drejtpërdrejtë për pagimin e pagave, si dhe mbështetje të drejtpërdrejtë financiare për qytetarët, janë futur masa për përjashtime nga taksat dhe ulje të tarifave për ndërmarrjet, siç janë: ulja e TVSH-së nga 18% në 5% për shërbimet artizanale; ulja e shkallës së TVSH-së për shërbimet e restoranteve dhe shërbimin e ushqimit dhe pijeve; Pagesa e TVSH-së 5 ditë pas depozitimit të aplikimit; pagesa e shtyrë e paradhënieve për tatimin mbi fitimin dhe tatimin mbi të ardhurat personale; dhe njohja e kostos së sigurimit shëndetësor privat dhe testimit për KOVID-19.

Përmes buxhetit suplementar, ribalancit për sektorët më të prekur, 412 milion denarë shtesë janë ndarë për të mbështetur prodhuesit, përpunuesit dhe eksportuesit e rrushit dhe verës; 9.8 milion denarë për udhëzues turistik; 120 milion denarë për kthimin e taksës turistike për vitin 2019; dhe 330 milion denarë për grante për agjencitë e udhëtimit, terrenet e lojërave dhe restorantet për dasma.

Mbështetja për të punësuar do të jetë nga 14,500 deri në 21,776 denarë, pra deri në 17,410 denarë me të vetëpunësuarit. Afati i fundit për aplikime është deri më 10 të muajit, dhe mbështetja do të paguhet deri më 15 të muajit aktual për muajin paraardhës.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

One thought on “Fillon paketa e katërt e masave ekonomike për kompanitë

  • 11/10/2021 at 23:02
    Permalink

    789046 178255Hey man, .This was an exceptional page for such a hard topic to talk about. I look forward to reading numerous more excellent posts like these. Thanks 171590

    Reply

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *