Ministria e Punëve të Jashtme në ofanzivë për investitorë të huaj. Do të kemi këshilltarë ekonomikë nëpër misionet diplomatike

MPJ në ofensivë për tërheqjen e investimeve, promovimin e vendit dhe zhvillimin e tregtisë dhe eksporteve. Po futet një kategori e re – këshilltarët ekonomikë të cilët do të punojnë ekskluzivisht në përmirësimin e tregtisë, eksporteve dhe promovimin e vendit për të tërhequr turistë dhe ata do të jenë personeli i ri në misionet diplomatike të Maqedonisë. Këshilltarët do të zgjidhen nga stafi ekzistues në Ministrinë e Punëve të Jashtme, por edhe nga administrata publike dhe sektori privat, pra ekonomistë dhe biznesmenë të shquar. Përzgjedhja do të bëhet nga një grup ndër-ministror dhe kandidatët do të duhet t’i nënshtrohen trajnimit përpara se të dërgohen jashtë vendit.

Ministri Osmani tha se tani ndjek një periudhë të analizës së potencialeve të eksportit, fuqisë punëtore të disponueshme, kapaciteteve, tokës dhe burimeve të tjera për investime të huaja, por edhe përcaktimin e përmbajtjes dhe qëllimeve gjeografike të diplomacisë ekonomike në mënyrë që secili vend dhe rajon të ketë një qasje të veçantë bazuar në informacionin e mbledhur.

Siç është planifikuar, këshilltarët e parë ekonomikë do të dërgohen vitin e ardhshëm si pjesë e një projekti pilot për të cilin do të zgjidhen disa vende në Evropë dhe botë me detyra dhe qëllime të përcaktuara qartë.

Kryeministri Zoran Zaev beson në suksesin e këshilltarëve ekonomikë dhe hapjen e tregjeve të reja për vendosjen e ndërmarrjeve maqedonase.

Projekti me këshilltarët ekonomikë ka shumë të përbashkëta me projektin e nxitësve ekonomikë të zbatuar nga rregulli i mëparshëm, por pa ndonjë sukses të dukshëm. telma/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *