Qeveria përcakon se ku do shpenzohen parat. Lexoni rreth ligjit për mbështetje financiare, parat që do të marrin qytetarët do të shpenzohen deri më 25 dhjetor. Ata që janë pa llogari bankare duhet të hapin

Ligji për mbështetjen financiare të qytetarëve ka mbërritur në Parlament – ai parasheh që qytetarët me të ardhura të ulëta, pensionistët me deri në 15,000 pensione, përfituesit e së drejtës së sigurimeve shoqërore për të moshuarit, të rinjtë e moshës 16 deri në 29 vjeç, prindërit e vetëm marrin 6.000 denarë secili. , fëmijë pa prindër dhe kujdes prindëror, artistë dhe aktorë të tjerë kulturorë, kineastë dhe artistë të estradës. Lista përfundimtare që do të marrë ndihmë do të përgatitet nga disa institucione dhe do të publikohet në kupuvamdomasno.gov.mk pasi të votohet Ligji në Parlament dhe do të publikohet në Gazetën Zyrtare. Nuk dihet kur do të arrihet kjo zgjidhje ligjore, sepse materiali sapo është dërguar në shërbimet parlamentare, por thuhet se paratë që do të marrin qytetarët do të duhet të shpenzojnë deri më 25 dhjetor të këtij viti.

Faktori zbulon detaje të ligjit – paratë do të shkojnë në një llogari bankare në të cilën individi ka një llogari ekzistuese të transaksionit dhe e cila brenda pesë ditëve nga hyrja në fuqi e këtij ligji ka nënshkruar marrëveshje me Qeverinë. Nëse nuk ka llogari në bankat që kanë nënshkruar një marrëveshje me qeverinë, atëherë personi që merr ndihmën do të duhet të hapë një llogari në një bankë të tillë.

Ndihma është e ngjashme me atë kur qytetarët morën karta pagese dhe kushdo që mendon se duhet ta marrë atë duhet të kontrollojë nëse është në listë duke futur numrin e tyre të ID në faqen kupuvamdomasno.gov.mk pasi të miratohet ligji. Sidoqoftë, ndryshe nga atëherë, tani paratë mund të shpenzohen në dyqane të paracaktuara që shesin produkte vendore dhe subjekte të shërbimit maqedonas. Ata do të zgjidhen nga Qeveria paraprakisht.

Sekretariati i Përgjithshëm i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, brenda pesë ditëve nga dita e hyrjes në fuqi të këtij Ligji në uebfaqen www.kupuvamdomasno.gov.mk, shpall një thirrje publike për regjistrim të personave juridikë dhe personave fizikë që kryejnë veprimtari ekonomike për regjistrim Lista e ofruesve të produkteve maqedonase dhe shërbimeve maqedonase përcaktohet në ligj.

Pasi të zgjidhen, ato do të postohen në këtë faqe dhe qytetarët do t’i shpenzojnë paratë e tyre vetëm atje. Pra, Qeveria është kategorike që mbështetjen financiare të marrë përdoruesit duhet ta përdorin ekskluzivisht për blerjen e produkteve dhe shërbimeve maqedonase nga persona juridikë dhe individë nga ajo listë dhe vetëm deri më 25 dhjetor. Nga ato dyqane ata do të jenë në gjendje të blejnë me kartën e tyre të debitit në Post Terminal ose Online.

Paratë nuk do të tërhiqen si para, nuk do të jetë e mundur të paguani për produktet dhe shërbimet në terminalet fizikë dhe / ose në internet (virtual).

Shteti do të shpenzojë 27 milion euro për këtë masë. Faktormk/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *