Komuna Aerodrom shpërblen mësuesit dhe punonjësit me 4000 euro

Komuna e Aerodromit, me ribalancin e buxhetit, siguroi para për të shpërblyer mësuesit dhe punonjësit në shkolla për punën gjatë një pandemie. Secila shkollë do të marrë 4,000 euro nga Komuna të cilat do t’u shpërndahen mësuesve, shërbimeve profesionale dhe stafit teknik njofton sdk.mk.

Me buxhet shtesë, secila shkollë në komunë do të marrë 500,000 denarë për higjienë dhe mirëmbajtje të vazhdueshme. Fonde janë siguruar edhe për asistentë arsimorë për nxënës me nevoja të veçanta arsimore nga klasa e parë në të tretën në vlerë prej 15,000 denarë. Po ashtu, është planifikuar një projekt i ri me vlerë 260,000 denarë, përmes të cilit studentëve me nevoja të veçanta do t’u sigurohen aktivitete noti me një instruktor. Katër shkolla fillore do të marrin projekte dhe raporte sizmike për zgjatjen e tyre, në vlerë prej 4.2 milion denarë.

“Të gjithë kopshtet do të marrin një milion denarë për higjienë dhe mirëmbajtje të vazhdueshme dhe 18 milion denarë për mirëmbajtje dhe rehabilitim të ndërtesave, dhe afati për azhurnimin e kopshtit” Crvenkapa “, i cili do të fillojë në fund të vitit, do të shkurtohet. Me ribalancin e buxhetit, ne kemi ndarë fonde për 4 projekte të reja mjedisore, të cilat ne presim të përmirësojnë kushtet për një jetë më të mirë të qytetarëve ”, tha kryetari i Komunës së Aerodromit, Zlatko Marin.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *