Kryetari i Kumanovës, Dimitrievski pas intervistës së Zaev: Çdo gjuhë është thelbi i ekzistencës së një kombi

Goce Delchev është themeli dhe shpirti i shtetësisë sonë. Maqedonas me një vizion të qartë për një Maqedoni të pavarur. Çdo gjuhë është thelbi i ekzistencës së një kombi. Gjuha maqedonase nuk ka qenë dhe nuk do të jetë dialekt, ajo ka veçantinë dhe kodifikimin e vet, të njohur, konfirmuar dhe verifikuar në botë. Maqedonia u pushtua dhe u nda në Luftën e Dytë Botërore nga Gjermania, Bullgaria dhe Italia fashiste. Populli maqedonas dhe partizanët u ngritën në revoltë dhe në koalicion me antifashistët fituan pushtuesin. Kumanova u çlirua më 11 nëntor (e shtunë) 1944 nga Brigada 17 dhe 18 Partizane Maqedonase. Kumanova në Luftën Nacionalçlirimtare dha mbi tetëqind viktima partizane dhe dy herë më shumë civilë (të shënuara në koleksionin përkujtimor 1941-45).
Vendimet e ASNOM dhe AVNOJ konfirmuan shtetësinë e Maqedonisë dhe ne si popull i barabartë për herë të parë patëm mundësinë të formojmë shtetin tonë brenda Federatës Tito nga e cila më vonë doli një Maqedoni e pavarur dhe sovrane. Populli dhe shteti maqedonas kanë historinë e tyre e cila është pjesë e historiografisë botërore, së bashku ne festojmë dhe shënojmë ngjarje dhe personalitete të përbashkëta me të gjithë miqtë, por vetëm me respekt dhe respekt të ndërsjellë.

Të gjitha përpjekjet për të shtrembëruar faktet janë vetëm një përsëritje e së kaluarës që përsëritet në Ballkan, megjithatë, faktet mbeten dhe nuk janë të ndryshueshme. Ne u anëtarësuam në NATO, po shkojmë drejt BE, ky është vendi ynë, vetëm si maqedonas dinjitozë me gjenezën e tyre, tha Dimitrievski në Facebook.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *