Do të ndërtohet “Qendra e Re Klinike Universitare” në Maqedoninë e Veriut

Me propozim të Ministrisë së Shëndetësisë, në seancën e djeshme u përcaktua projektligji për realizimin e projektit “Qendra e Re Klinike Universitare”.

Ky ligj rregullon procedurën dhe kushtet për realizimin e projektit “Qendra e Re Klinike Universitare” për ndërtimin dhe vënien në përdorim të një kompleksi ndërtesash si ndërtesa me rëndësi për shtetin.

Zgjidhjet e propozuara do të mundësojnë përmirësimin e efektivitetit dhe efikasitetit të shëndetit terciar në vend përmes zbatimit të projektit “Qendra e Re Klinike Universitare” dhe do të sigurojnë vazhdimësi në ofrimin e shërbimeve shëndetësore me cilësi të lartë për popullatën e të gjithë vendit.

Projektligji përfshin realizimin e kushteve shtesë infrastrukturore për trajtimin dhe shtypjen e sëmundjeve infektive dhe infeksioneve me qëllim të mbrojtjes së popullatës nga sëmundjet infektive, optimizimin e kohës, kostove ose burimeve të tjera për realizimin efikas të projektit “Qendra Klinike e Re Universitare” përmes kushteve të veçanta dhe procedurat për dhënien e kontratave të prokurimit publik për mallra, shërbime dhe punime për nevojat e projektit “Qendra Klinike Universitare e Re”, si dhe çështje të tjera të rregulluara nga ky projektligj.

Projektligji për projektin “Qendra e Re Klinike Universitare” përcakton se burimet financiare për realizimin e këtij kompleksi spitalor do të sigurohen nga Buxheti i Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

One thought on “Do të ndërtohet “Qendra e Re Klinike Universitare” në Maqedoninë e Veriut

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *