MPPS: Nga nesër fillon pagesa e ndihmës sociale dhe të mbrojtjes së fëmijëve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se nga nesër, 3 dhjetor 2020 (e enjte) fillon pagesa e Asistencës Minimale të Garantuar – PMP, për muajin Nëntor 2020.

Në mënyrë që të shmanget mbingarkesa përpara bankave dhe për të mundësuar mbrojtje më të madhe të përfituesve të ndihmës financiare në kushte rreziku nga virusi KOVID-19, pagesa do të bëhet në dy grupe, në degët dhe degët e bankave, sipas orarit të përcaktuar alfabetik. rendit, sipas shkronjës së parë të mbiemrit, si më poshtë:

– 3 dhjetor (e enjte) – A, B, B, G, D, F, E, F, Z, F, I, J, K, L, F, M,

– 4 dhjetor (e premte) – Н, Њ, О, П, Р С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш;

Përdoruesit e PMP-së që kanë një kartë debiti do të jenë në gjendje të tërheqin para në ATM të bankave, të përdorin fondet për pagesa pa para në rrjetin e shitjeve ose përmes bankave elektronike dhe mobile, nga 3 Dhjetori 2020

Të drejtat e tjera sociale dhe të mbrojtjes së fëmijëve fillojnë me pagesë në 4 dhjetor (e premte), për qytetarët që kanë një kartë debiti. Ata do të jenë në gjendje të tërheqin para në ATM të bankës, të përdorin fondet për pagesa pa para në rrjetin e shitjeve ose përmes bankave elektronike dhe mobile, për të drejtat e mëposhtme:

• Shtesa për fëmijë

• Aksesor special

• EPP për një të porsalindur

• Ndihma prindërore për një fëmijë të tretë

• Ndihma prindërore për një fëmijë të katërt

• Shtojcë arsimore

• Ndihma për ndihmë dhe kujdes nga një person tjetër

• Ndihmë financiare një herë

• Ndihma e aftësisë së kufizuar

• Paaftësia civile

• Strehimi social

• Sigurimet shoqërore për të moshuarit – pensioni social

• Strehimi i azilkërkuesve

• Ndihma financiare për një kujdestar

• Përfitime në të holla për një familje strehuese

Pagesa e këtyre të drejtave do të bëhet në dy grupe, në degët dhe degët e bankave, në përputhje me rendin alfabetik të përcaktuar, sipas shkronjës së parë të mbiemrit, si më poshtë:

– 7 dhjetor (e hënë) – A, B, B, G, D, F, E, F, Z, F, I, J, K, L, F, M,
– 9 dhjetor (e mërkurë) – Н, Њ, О, П, Р С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш;

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale kujton detyrimin për të mbajtur maskë dhe për të mbajtur një distancë fizike prej dy metrash.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *