Kuvendi votoi ligjin për mbështetje financiare për personat me të ardhura të ulta. Pagesa do të bëhet përmes llogarisë bankare…

Sot, Parlamenti miratoi Ligjin për mbështetje financiare për kategorinë e cenueshme të qytetarëve, sipas të cilit, ata me të ardhura të ulëta do të marrin një mbështetje financiare një herë prej 6,000 denarë për person. Ndihma ka për qëllim qytetarët me të ardhura të ulëta, përfituesit e pensioneve, përfituesit e së drejtës së sigurimeve shoqërore për të moshuarit, të rinjtë e moshës 16 deri 29 vjeç, prindërit e vetëm, jetimët dhe kujdesin prindëror, artistët dhe praktikuesit e tjerë. në kulturë, kineastë dhe artistë të estradës, dhe ka për qëllim blerjen e produkteve dhe shërbimeve maqedonase.

Pagesa e ndihmës është pjesë e programit qeveritar P1-Masat për trajtimin e krizës koronare.

Mbështetja financiare do të shpërndahet përmes një banke në të cilën personi fizik ka një llogari ekzistuese transaksioni dhe e cila ka nënshkruar një marrëveshje me qeverinë brenda pesë ditëve nga dita e hyrjes në fuqi të këtij ligji.

Lista e fundit e përfituesve të mbështetjes financiare me të dhëna për emrin dhe mbiemrin e përfituesit dhe bankën në të cilën ajo mban llogarinë e transaksionit, Sekretariati i Përgjithshëm i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut e publikon në www.kupuvamdomasno.gov.mk, brenda tetë ditëve me hyrjen në fuqi të këtij ligji, dhe për prindërit e vetëm statusi i të cilëve përcaktohet nga Qendra për Punë Sociale, brenda njëzet ditëve nga dita e hyrjes në fuqi të këtij ligji. sdk/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

One thought on “Kuvendi votoi ligjin për mbështetje financiare për personat me të ardhura të ulta. Pagesa do të bëhet përmes llogarisë bankare…

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *