Si do të marrin 6,000 denarë secili qytetarë pa kartel bankare: Njoftohuni me detajet..

Sot, Parlamenti miratoi Ligjin për ndihmë financiare për kategoritë e cenueshme të qytetarëve. 6,000 denarë marrin qytetarë me të ardhura të ulëta, pensionistë që kanë deri në 15,000 denarë pensione, përfitues të së drejtës së sigurimeve shoqërore për të moshuarit, të rinj të moshës 16 deri 29 vjeç, prindër të vetëm, fëmijë pa prindër dhe kujdes prindëror, artistë dhe të tjerë duke punuar në kulturë, kineastë dhe artistë të estradës.

Këtë herë, për shkak të nevojës për zbatimin e shpejtë të masës dhe kursimit të kohës së nevojshme për shtypjen e kartave të pagesës, masa do të zbatohet duke paguar fonde në një llogari ekzistuese të transaksionit të qytetarëve që tashmë kanë një llogari bankare dhe kartë debiti për të përdorur fonde nga e njëjta. Për qytetarët që nuk kanë një llogari transaksioni në një bankë, fondet do të paguhen në një llogari transaksioni që ata do të duhet të hapin me një nga bankat që nënshkruan një marrëveshje me Qeverinë, në këtë rast bankat do të duhet të lëshojnë një kartë debiti sepse mbështetja financiare e marrë mund të përdoret vetëm duke përdorur një kartë pagese debiti.

Kjo e fundit është veçanërisht e rëndësishme për pensionistët nëse dihet që shumë prej tyre ende nuk kanë një kartë. Paratë mund të shpenzohen në dyqane të paracaktuara që shesin produkte vendore dhe subjekte të shërbimit maqedonas. Nga ato dyqane ata do të jenë në gjendje të blejnë me kartën e tyre të debitit në Post Terminal ose Online.

Paratë nuk do të tërhiqen si para, nuk do të jetë e mundur të paguash për produktet dhe shërbimet në terminalet fizikë dhe / ose në internet (virtual) POS. Faktormk/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *