Qeveria me projekt ligj për sistemimin e administratorëve që ende rrinë në shtëpi

Në këtë seancë, Qeveria përcaktoi tekstin e Projektligjit për marrjen në punë të punonjësve administrativë të punësuar përmes punonjësve përmes Programit për Përfaqësim të duhur dhe të Drejtë.

Qëllimi i këtij ligji është që të vendosë zyrtarë administrativ të pa caktuar nga Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare, të punësuar përmes këtij programi në organet e qeverisjes shtetërore dhe lokale dhe organet e tjera shtetërore të krijuara në përputhje me Kushtetutën dhe ligjin dhe në institucionet që kryejnë veprimtari. në fushën e arsimit, shkencës, shëndetit, kulturës, punës, mbrojtjes sociale dhe mbrojtjes së fëmijëve, sporteve, si dhe në aktivitete të tjera me interes publik të përcaktuara me ligj, dhe të organizuara si agjenci, fonde, institucione publike dhe ndërmarrje publike të krijuara nga Republika e Maqedonisë së Veriut ose nga komunat, nga qyteti i Shkupit, si dhe nga komunat në qytetin e Shkupit dhe shoqëritë aksionare në pronësi të shtetit.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

4 thoughts on “Qeveria me projekt ligj për sistemimin e administratorëve që ende rrinë në shtëpi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *