Qytetarët do të marrin ndihmën prej 6000 denarë brenda 10 ditëve. Bytyqi: Do të kenë kohë për ti shpenzuar

Zëvendës Kryeministri për Çështjet Ekonomike Fatmir Bitiqi në konferencën e sotme për shtyp duke folur për linjën e kreditit pa interes, ndër të tjera, duke iu përgjigjur një pyetje gazetari, tha se ai pret që qytetarët-përfitues të siguruar nga zgjidhja e re ligjore e miratuar në Parlament të presin të marrin ndihmën financiare prej 6,000 denarë brenda dhjetë ditësh. Bytyqi thotë se lista përfundimtare e qytetarëve-përfitues të kësaj ndihme nuk mund të bëhet derisa ligji të botohet në Gazetën Zyrtare. Ndihma financiare prej 6,000 denarë teorikisht mbulon 283,000 bashkëqytetarë brenda paketës së katërt të masave ekonomike. – Sapo të botohet në Gazetën Zyrtare, merren të gjitha hapat operacionalë në mënyrë që bankat të marrin listat e qytetarëve që do të jepen nga Qeveria dhe në përputhje me rrethanat, bankat do të duhet t’i bëjnë ato funksionale. Shpresoj se ky operacion do të përfundojë më së voni për dhjetë ditë dhe pastaj afatet do të mbarojnë, por natyrisht që qytetarëve do t’u jepet kohë e mjaftueshme sipas ligjit që të përdorin fondet. Detajet operacionale do të pasojnë sa më shpejt që ligji të botohet në Gazetën Zyrtare, sepse pa atë nuk kemi të drejtë t’u japim listat bankave dhe nuk mund të bëjmë listën përfundimtare. Faktormk/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

2 thoughts on “Qytetarët do të marrin ndihmën prej 6000 denarë brenda 10 ditëve. Bytyqi: Do të kenë kohë për ti shpenzuar

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *