Administratorët që ende rrinë në shtëpi do ju ofrohen dy mundësi nga Qeveria për të nisur në punë

Rreth 1,300 administratorë përmes marrëveshjes kornizë që ende rrinë në shtëpi për më shumë se 10 vjet dhe marrin një pagë nga buxheti i shtetit do t’u ofrohet punë, nëse ata refuzojnë të parën do të kenë mundësinë për një shans të dytë, i cili nëse ata refuzojnë do të pasohet me pushim nga puna.

Ministri i Shoqërisë së Informacionit dhe Administratës Jeton Shaqiri shpreson që punonjësit me kohë të plotë të pranojnë vendet e reja të punës që do t’u ofrohen atyre.

– Shpresoj që të gjithë punonjësit me kohë të plotë të pranojnë vendet e reja të punës që do t’u ofrohen atyre pasi ligji për rishpërndarjen e tyre të miratohet nga Qeveria në seancën e fundit. Pasi ligji të hyjë në fuqi, Ministria e Sistemit Politik dhe Ministria e Informacionit shoqëria dhe informatika do të kontrollojnë të dhënat për të parë aftësimin profesional të të gjithë kandidatëve, por planet vjetore për 2021 gjithashtu do të merren parasysh, tha Shaqiri.

Pasi ligji të miratohet në Parlament, Ministria e Sistemit Politik do të propozojë një plan për vendosjen më të shpejtë brenda 15 ditëve më së voni.

Punonjësit e kornizës do të jenë në gjendje të refuzojnë të shkojnë në vendin e punës ku do të caktohen dhe nuk do të pushohen nga puna. Nëse ata refuzojnë një punë, ata do të transferohen vetëm në listën e transferimit të Ministrisë së Informacionit, ku do të presin një ofertë të re.Nëse nuk e pranojnë këtë punë brenda 5 ditësh, vetëm atëherë ata do të humbin përgjithmonë të drejtën e punësimit në sektorin publik.

Sipas shifrave zyrtare, Ministria e Sistemit Politik punëson gjithsej 1,500 persona. lokalno/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

4 thoughts on “Administratorët që ende rrinë në shtëpi do ju ofrohen dy mundësi nga Qeveria për të nisur në punë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *