Maqedonia e Veriut me masat kufizuese shtesë të miratuara nga qeveria nga 18 dhjetor deri më 20 janar 2021

Masa shtrënguese shtesë u miratuan në periudhën nga 18 dhjetor deri më 20 janar, në seancën e 30-të të qeverisë.

Qeveria pranoi rekomandimet e Komisionit për Sëmundjet Infektive, mbështetur nga Selia e Përgjithshme e Koordinimit për masa shtrënguese shtesë në periudhën nga 18 dhjetor deri më 20 janar.

Qeveria miratoi ndryshime në Vendimin për rekomandime parandaluese, masa të përkohshme, masa të urdhëruara, protokolle të qëllimshme, plane dhe algoritme për veprim për mbrojtje nga KOVID-19, sipas të cilave puna e objekteve hotelierike është e kufizuar në 21:00 në vend të 21:00. përveç për objektet hotelierike që shesin në një mënyrë alternative (porosi në internet, porosi telefonike, etj.) dhe për të ofruar ose mundësuar marrjen e pavarur të porosisë jashtë objektit hotelierik (përmes stendës / banakut).

Për më tepër, puna e objekteve hotelierike deri në orën 18:00, që do të kryhet brenda protokolleve të punës të miratuara tashmë. Kjo masë do të zbatohet nga 18 dhjetor 2020 deri në 21 janar 2021. Qeveria pranoi rekomandimin për të ndaluar organizimin dhe mbajtjen e çdo lloji të festimeve të Vitit të Ri dhe festimeve të festave fetare, si dhe ndalimin e organizimit të Vitit të Ri në hapësirë ​​të hapur dhe të mbyllur të organizuar nga të gjithë personat fizikë dhe juridikë, përfshirë institucionet publike. , dhe në këtë drejtim u tregon komunave, si dhe të gjitha organizatave të krijuara nga vetëqeverisja lokale, se çdo mbledhje grupore dhe organizim i festimeve me rastin e Vitit të Ri të ardhshëm dhe festave fetare është e ndaluar dhe nëse ato tashmë janë organizuar, të heqin dorë. “Këto masa përfshijnë ndalimin e hoteleve për organizimin e festimeve me rastin e Vitit të Ri të ardhshëm dhe festave fetare dhe nëse ata kanë organizuar tashmë festime të Vitit të Ri, t’i anulojnë ato dhe funksionimi i hoteleve të jetë brenda protokolleve të punës të miratuara tashmë.” nga Qeveria.

Në ambientet e akomodimit për hotelieri (hotele, motele, bujtina, etj.) Në restorantet e tyre orari i punës është i kufizuar në 9 të mbrëmjes dhe të punojë ekskluzivisht për mysafirët e konviktit dhe vetëm gjatë shërbimit të vakteve, dhe orari i punës në kafeteritë, baret dhe baret është i kufizuar. në ambientet e hotelierisë deri në orën 18:00.

Me këto masa shtesë, Qeveria u tregon komuniteteve fetare në lidhje me ndalimin e organizimit dhe grumbullimit në grup, brenda dhe përreth ndërtesave fetare, me rastin e festave të ardhshme fetare, përfshirë rekomandimet për festime në shtëpi, në fundjavë dhe në objekte të ndryshme turistike. vendndodhjet në territorin e Republikës së Maqedonisë Veriore.

Masat e reja përfshijnë ndalimin e marrjes me qira të shtëpive të fundjavës dhe objekteve të tjera turistike për akomodim në territorin e Republikës së Maqedonisë Veriore, për mbledhjen në grupe dhe organizimin e festimeve me rastin e Vitit të Ri të ardhshëm dhe festave fetare, përveç për marrjen me qira të personave nga e njëjta familje. .

Për zbatimin e suksesshëm të masave, Qeveria rekomandon kontrolle dhe inspektime të intensifikuara nga oficerët e policisë dhe inspektoratet kompetente për respektimin dhe zbatimin e masave dhe rekomandimeve për mbrojtje nga KOVID-19, në periudhën e ardhshme të Vitit të Ri dhe festimeve fetare që do të fillojnë të zbatohen nga 18 dhjetor 2020 deri 20 janar 2021.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

3 thoughts on “Maqedonia e Veriut me masat kufizuese shtesë të miratuara nga qeveria nga 18 dhjetor deri më 20 janar 2021

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *