LSDM: 283,000 qytetarë këto ditë do të marrin ndihmë financiare prej 6,000 denarë

LSDM-ja në kohën e krizës së koronavirusit nuk devijon nga angazhimet e saj për solidaritet, njerëzim dhe mbështetje dhe kujdes të ndërsjellë për çdo qytetar të vetëm, për çdo kompani të vetme.

Institucionet me politika të përgjegjshme në kohë, përmes katër paketave të masave ekonomike ndihmuan mijëra kompani për të mbajtur biznesin e tyre, për të mbajtur punonjësit e tyre.

Përmes kartave të brendshme të pagesës dhe kuponëve për turizëm, u ndihmuan mbi 320,000 qytetarë dhe tashmë këto ditë 283,000 qytetarë shtesë marrin ndihmë financiare prej 6,000 denarë.

Punonjësit shëndetësorë të cilët kanë qenë në vijën e frontit me armikun e padukshëm për muaj me radhë, 7,600 punëtorë shëndetësorë që punojnë me njerëz të infektuar me koronavirus, do të paguhen me një shpërblim në vlerë prej 30,000 denarë.

LSDM në tre vitet e fundit e gjysmë me një seri shembujsh në veprim ka treguar përkushtimin e saj për ndërtimin e një shoqërie të drejtë, të drejtë dhe të drejtë.

Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja ka ngritur dy herë pagën minimale, nga 9,000 në 14,500 sot, e cila tani është e njëjtë në të gjitha industritë.

Padrejtësia ndaj punëtorëve të falimentuar është korrigjuar, tani ata marrin ndihmë mujore prej 8,000 denarë deri në pension. Personat mbi 65 vjeç që nuk kanë ushtruar të drejtën e pensionit, sot marrin pension shtetëror social prej 6,000 denarë në muaj.

Përmes reformës sociale, ne kemi rritur ndihmën sociale me 300 përqind dhe kemi rritur mbulimin e fëmijëve që marrin ndihma për fëmijë dhe arsim.

Ne vazhdojmë të kujdesemi për qytetarët, për kompanitë, për të qenë edhe më të mirë për të gjithë.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

172 thoughts on “LSDM: 283,000 qytetarë këto ditë do të marrin ndihmë financiare prej 6,000 denarë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *