Me 800 euro deri te pasaporta bullgare. Institucionet të pafuqishme për ta zgjidh këtë dukuri negative për shtetin

Tetëqind euro – ky është çmimi që qytetarët maqedonas paguajnë për të marrë dokumente bullgare. Çmimi që paguan shteti është i pariparueshëm shkruan DW.

Ndërmjetësojmë për marrjen e shtetësisë Bullgare, telefononi dhe do t’ju shpjegojmë gjithçka me telefon në zyrën zyrtare në Strumicë”; “Nxitoni, është caktuar për dorëzimin e dokumenteve. Sa më shpejt aq më mirë për ju dhe më pak do të prisni. Procedura është për personat ortodoksë “; “Më e shpejtë, më e saktë dhe më e sigurt në ndërmjetësimin tonë të agjencisë së dokumenteve të shtetësisë, pasaportave, kartave të identitetit, patentave të shoferit. Ne jemi të autorizuar për përkthime në të gjitha gjuhët e huaja. Ju merrni dokumentet e plota të përkthyera, të noterizuara, me deklarata dhe tarifa të paguara në shtet. Agjencia ka përvojë shumë vjeçare, me një zyrë në Sofje dhe gjithashtu merrni një numër telefoni kontakti nga bashkëpunëtorët tanë në të gjithë Maqedoninë.

Me reklama të tilla dhe të ngjashme në rrjetet sociale, por edhe në faqet e reklamave, agjencitë dhe individët u ofrojnë qytetarëve maqedonas marrjen e suksesshme të dokumenteve bullgare. “Biznesi” me shtetësi bullgare, i cili ka qenë veçanërisht aktual për dhjetë vitet e fundit, nuk qëndron ende në këto ditë, kur grindjet midis Shkupit dhe Sofjes po bëhen më të forta. Mosmarrëveshjet historike midis dy vendeve, të cilat rezultuan në veton në integrimin evropian të Maqedonisë Veriore, u derdhën në akuza të ndërsjella në vend – “zaret në sy” janë përsëri shtetësia e dyfishtë.

Reklamat në Facebook

Rrjetet sociale janë përmbytur me faqe që ofrojnë rikuperim të shpejtë dhe të suksesshëm të dokumenteve bullgare. Konkurrenca është e ashpër. Në dhjetëra faqe, të cilat duket se janë joaktive, në fakt, qytetarët shfaqen çdo ditë duke kërkuar informacione se si të aksesojnë lehtësisht dokumentet. Ndërmjetësuesit, herë të fshehur pas agjencive, herë individë ose grupe me kontakte të mira në Bullgarinë fqinje, për një çmim prej 600 deri 800 euro ofrojnë realizimin e ëndrrës Evropiane për shumë qytetarë maqedonas.

Institucionet kompetente, megjithëse janë të vetëdijshme për këtë fenomen masiv, thonë se janë të pafuqishëm për të marrë ndonjë gjë. E gjithë procedura për lëshimin e dokumenteve zhvillohet në vendin fqinj, ku ata nuk kanë autoritet të ndërhyjnë. Sofja është ajo që vendos se kush do të marrë shtetësinë, dhe zgjedhja është personale – secili qytetar vendos vetë nëse do të aplikojë për shtetësi të dyfishtë.

Nga informacioni që mund të merret nga agjencitë që ndërmjetësojnë për marrjen e dokumenteve bullgare, mësohet se procedura zhvillohet në disa faza.

Faza 1

Aplikantët së pari paraqesin një certifikatë lindje, çertifikatë lindjeje prindërore, çertifikatë lindjeje ose çertifikatë vdekjeje të një gjyshi ose stërgjyshi, i cili duhet të ketë lindur midis 1900 dhe 1918.

Faza e dytë gjithashtu kërkon një certifikatë mjekësore, një dokument të mos-bindjes dhe një kopje të një pasaporte.

Aplikantëve u kërkohet gjithashtu të paraqesin një dokument që provon origjinën Bullgare të paraardhësit të aplikuesit (nëna, babai, gjyshja, gjyshi, etj.), Si dhe një deklaratë të ndërgjegjes kombëtare Bullgare. Agjencitë ndërmjetësuese shpjegojnë se ky është një dokument zyrtar, i lëshuar nga një autoritet Bullgar ose i huaj në bazë të një certifikate lindje, regjistri të popullsisë, etj., I cili përmban të dhëna për origjinën Bullgare të personit ose paraardhësve të tij. Nëse nuk ka një dokument të tillë, atëherë lëshohet një Certifikatë me origjinë Bullgare, lëshuar nga Agjencia Shtetërore për Bullgarët jashtë vendit. Faza përfundimtare është dorëzimi personal i dokumenteve në Sofje. DW/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

One thought on “Me 800 euro deri te pasaporta bullgare. Institucionet të pafuqishme për ta zgjidh këtë dukuri negative për shtetin

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *