Top News – Roveri në Mars/ NASA: ‘Shtate minutat e tmerrit’

Agjencia hapësinore amerikane NASA ka prezantuar një video të animuar që tregon se si roveri i saj preserverance, me peshë një ton, do të ulet në mars më 18 shkurt. Roboti është nisur drejt një krateri të quajtur Jezero, ku ai do të kërkojë prova të jetës së shkuar. Por, për të kryer këtë mision, ai duhet fillimisht të prekë sipërfaqen me butësi. Seria e manovrave që nevojiten për tu ulur në mars, shpesh quhet “shtatë minutat e tmerrit”, dhe ka një arsye të mirë për këtë./topchannel

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

711 thoughts on “Top News – Roveri në Mars/ NASA: ‘Shtate minutat e tmerrit’