Çairi do të bëhet me çerdhen më të madhe në vend me kapacitet për 350 fëmijë

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot mori pjesë në fillimin e ndërtimit të objektit të ri “Bambi” në kopshtin “Fidani” në Komunën e Çairit.

“Për ne si Qeveri, përparësia kryesore është kujdesi për të gjithë qytetarët, veçanërisht për më të rinjtë. Prandaj, ne vazhdojmë të punojmë me përgjegjësi në ndërtimin e objekteve në të cilat do të akomodohen qytetarët më të rinj. Kopshti “Bambi” do të ketë një kapacitet për 350 fëmijë të cilët do të akomodohen në 21 salla lojërash, të ndarë në tre grupe, tha Shahpaska.
Ministri theksoi se institucioni i ri i kujdesit për fëmijë është më i madhi në vend dhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale merr pjesë me 121 milion denarë.

Ajo theksoi zhvillimin e fëmijërisë së hershme si një pjesë shumë e rëndësishme e edukimit dhe kujdesit për më të voglin, sepse është baza për ndërtimin e tyre në personalitete më tej. Ai gjithashtu theksoi rëndësinë e stafit profesional dhe cilësor që luan një rol të rëndësishëm në procesin e tyre arsimor.

“Që nga fillimi i mandatit, 6 kopshte janë hapur me një kapacitet prej 416 fëmijëve, në fazën përfundimtare ka edhe 4 kopshte të tjera me një kapacitet prej 200 fëmijëve, dhe 15 kopshte të reja janë në ndërtim e sipër, të cilat do të mbulojnë 1900 fëmijë të rinj”, tha ministri.

Kryetari i Komunës së Çairit, Visar Ganiu theksoi rëndësinë e objektit të ri të kujdesit për fëmijët, kryesisht nga aspekti i procesit arsimor në të cilin do të përfshihen fëmijët nga kjo komunë, për shkak të bashkëpunimit të shkëlqyeshëm të pushtetit lokal me Ministrinë, dmth. Qeveria e MV

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *