Nuredini: Nuk është e mundur të thuhet se sa deponi ilegale ka në vend

Eshtë e pamundur të thuhet se sa deponi ilegale ka në vend, ato janë të paligjshme dhe nuk ka numër zyrtar për këtë, tha Ministri i Mjedisit Naser Nuredini në konferencën e sotme për shtyp për pastrimin e deponisë ilegale në Vizbegovo.

Nuredini pretendon se ai ka një plan për të zgjidhur problemin e deponive ilegale në bashkëpunim me qeveritë lokale.

“Ne kemi bashkëpunim me Ambasadën Zvicerane për deponinë Rusino. Ne punojmë në rajonin e Veriut dhe Verilindjes, kemi aktivitete dhe në atë drejtim, 39 kamionë janë dorëzuar tashmë. “Si në juglindje ashtu edhe në jugperëndim kemi aktivitete që synojnë krijimin e një sistemi qendror mbeturinash.”vuri në dukje Nuredini.

Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, theksoi se Qyteti do të intensifikojë inspektimin dhe do të kërkohen ndryshime ligjore në mënyrë që të ketë gjoba më të mëdha.

“Kërkesa e Qytetit për Ministrinë e Drejtësisë, ndër të tjera, është në ndryshimet në kodin penal që pasojnë, për personat që zbulohet se bëjnë një deponi ilegale, për t’u konfiskuar si mjete me të cilat është kryer krimi dhe kamionët që kemi parë në disa vendet që bëjnë. Nëse hyjmë në një politikë më të rreptë penale me mbikëqyrje të përhershme të autoriteteve kompetente, janë shërbimet komunale të inspektimit, Inspektorati Shtetëror ku tashmë jemi duke vendosur bashkëpunim të ri dhe më të mirë, por edhe Ministria e Brendshme, do të jemi në gjendje të parandalojmë krijimin e pikave të tilla.

tha Shilegov.
Ai tha se beteja me deponitë e vogla është e përditshme dhe është pjesë e funksionimit të rregullt të ndërmarrjeve publike të qytetit.

“Vardarishte mbetet si një problem themelor, mbase shtetëror kur bëhet fjalë për deponitë, dmth rehabilitimi i Vardarishte si ish deponi në qytetin e Shkupit, kështu që deri më tani kemi pastruar rreth 130 mijë metra kub mbeturina pas llogaritjeve të bëra nga Higjiena Komunale të llojit dhe karakterit të ndryshëm i cili nuk është mbetje e rregullt komunale “,

vuri në dukje Shilegov./360stepeni

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *