Studentët që nuk kanë rinovuar biletat e tyre nuk kanë pse të regjistrohen kur hyjnë në autobusë

Megjithëse pajisjet për regjistrim në autobusë regjistrojnë biletat studentore që nuk janë të vlefshme si të pavlefshme, kontrolluesit nuk i ndëshkojnë studentët sepse janë në dijeni të vendimit të JSP Shkup për zgjatjen e vlefshmërisë së biletave vjetore të studentëve deri në fund të shkurtit.

Redaksia e MKD.mk priti disa studentë të cilët thonë se përkundër vendimit të JSP-Shkup për të zgjatur vlefshmërinë e biletës vjetore falas për studentët me kohë të plotë deri në fund të shkurtit, që pajisjet për regjistrimin e biletave në autobus biletën e tyre vjetore sot dhe e regjistroi atë si të pavlefshme dje. Ata janë në dyshim nëse duhet të paguajnë 40 denarë për biletë apo jo, sepse më 30 dhjetor JSP-Shkup lëshoi ​​një deklaratë ku thuhej se studentët të cilët nuk arritën të rinovojnë biletat e tyre vjetore, se biletat e tyre janë të vlefshme edhe për dy muaj të tjerë.

JSP-Shkup tha për MKD.mk se studentët të cilët kanë biletë vjetore nuk duhet të regjistrohen kur hyjnë në autobus, sepse softueri i pajisjeve të regjistrimit nuk është ndryshuar dhe se çdo kontrollues është i njohur me vendimin e Ndërmarrjes Publike. Mjafton që studenti të tregojë biletën e tij te kontrolluesi, thonë nga JSP.

Kompania shton se vendimi i datës 30 dhjetor plotësonte nevojat e studentëve të cilët për shkak të problemeve me pandeminë dështuan të sigurojnë certifikata për studime me kohë të plotë. Por gjithashtu se është një numër relativisht i vogël studentësh për shkak të të cilit nuk është bërë asnjë ndërhyrje në sistem, i cili ishte bërë tashmë në nëntor.

“Bëhet fjalë për një numër më të vogël studentësh krahasuar me studentët që zgjatën biletat e tyre. Ju kujtojmë se në vend të Dhjetorit, afati i zgjatjes u zhvendos një muaj më parë, prapa në Nëntor, në mënyrë që të mos krijoheshin turma para zyrave të biletave për shkak të pandemisë dhe respektimit të protokolleve shëndetësore. “Një numër i vogël i studentëve për shkak të disa problemeve administrative në fakultetet e tyre nuk ishin në gjendje të zgjasin biletat, kështu që afati është zgjatur deri në fund të shkurtit”, thonë nga JSP-Shkup.

Deklarata e 30 dhjetorit, ndër të tjera, lexon:

“JSP Shkupi plotësoi kërkesën e USS (Asambleja Studentore e Universitetit) në UKIM, i cili kërkoi zgjatjen e afatit duke pasur parasysh situatën aktuale me covid-19, e cila shkakton një numër të konsiderueshëm të studentëve në fakultete të caktuara vështirësi në sigurimin e dokumentacionit të nevojshëm për zgjatje mbi vlefshmërinë e biletës. JSP Shkup apelon te të gjithë studentët, përdorues të biletës për përdorim falas të transportit publik, që me kohë të sigurojnë dokumentacionin e nevojshëm, në mënyrë që të respektohet afati i dhënë i zgjatur për zgjatjen e vlefshmërisë së biletës./mkd.mk

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

258 thoughts on “Studentët që nuk kanë rinovuar biletat e tyre nuk kanë pse të regjistrohen kur hyjnë në autobusë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *