Nikolovski: Çdo vit do zgjedhet administratori më i mirë, platformë e re ”lajmëro korrupcionin

Administratori më i mirë i vitit do të zgjidhet në secilën ministri, dhe qytetarët, përmes qendrës së thirrjes, do të jenë në gjendje të raportojnë veprime të parakohshme tek institucionet kompetente për kërkesat, vendimet, lejet e paraqitura… nëse është sport apo urbanizëm. Kjo u njoftua sot nga Zëvendës Kryeministri për Luftën kundër Korrupsionit dhe Krimit Ljupço Nikollovski. “Qytetarët duhet të njohin korrupsionin, por nuk duhet të kenë frikë ta raportojnë sepse askush nuk është mbi ligjin,” tha ai. Nikollovski vuri në dukje se 2021 i ri do të jetë një vit anti-korrupsion, me një fushatë aktive dhe të vazhdueshme për të rritur ndërgjegjësimin tek qytetarët, efektet negative të korrupsionit dhe të gjithë mekanizmat në dispozicion të tyre për të kundërshtuar. “Këtë vit ne po fillojmë me prezantimin e një sistemi elektronik të inspektimit” E-inspektor “, i cili do të mundësojë lidhje elektronike dhe funksionimin e të gjitha 28 shërbimeve të inspektimit. “Ky sistem do të zvogëlojë ndikimin subjektiv të inspektorit gjatë inspektimit,” njoftoi Zëvendës Kryeministri. Në vitin 2021, ata vazhdojnë të zbatojnë rekomandimet e GRECO-s. “Në gjysmën e parë të vitit, në bashkëpunim me USAID, do të zhvillohet një test për të vlerësuar integritetin e anëtarëve të Qeverisë dhe këshilltarëve të tyre dhe bashkëpunëtorëve të jashtëm. “Në bashkëpunim me Ministrinë e Drejtësisë, ne do të përqendrohemi në personelin dhe dixhitalizimin e qendrave të hetimit në Zyrën e Prokurorit Publik, i cili do të kontribuojë në luftën kundër korrupsionit dhe krimit duke zgjidhur çështjet shpejt,” tha Nikollovski. Ai beson se krijimi i një regjistri të vetëm të pasurive të patundshme për gjithçka që është në pronësi të shtetit, si dhe një regjistër i dhuratave, duhet të kontribuojë në menaxhimin e shtëpisë dhe trajtimin e pasurive të patundshme shtetërore, gjë që do të rriste nivelin e përgjegjësisë së bartësve të funksionon duke respektuar parimet e llogaridhënies dhe transparencës.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

43 thoughts on “Nikolovski: Çdo vit do zgjedhet administratori më i mirë, platformë e re ”lajmëro korrupcionin

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *