Regjistrimi në prill, të gjithë qytetarët rezident dhe jorezident do të numërohen

Drejtori i Zyrës Shtetërore të Statistikave, Apostol Simovski, gjatë vizitës së tij në Sitel, tha se regjistrimi ofron një mundësi për të regjistruar të gjithë qytetarët e Maqedonisë, pavarësisht nëse ata janë të pranishëm ose mungojnë nga vendi. Sipas tij, do të numërohen shtetasit e huaj që banojnë në Maqedoni, përveç trupit diplomatik dhe personave që nuk kanë dokumente. – Kjo nuk do të thotë të huaj që nuk kanë dokumente maqedonase, por njerëz, rreth 1,100 persona nëse nuk gaboj të cilët janë regjistruar nga Ministria e Brendshme dhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale. Këta janë njerëzit që rendisim, por një tjetër gjë që nënkupton kategoritë e popullsisë. Sipas përkufizimeve të Kombeve të Bashkuara, ekzistojnë tri kategori të popullsisë. E para, kryesore që është shumë e rëndësishme është e ashtuquajtura popullsia totale ose rezidente, tha Simovski, duke shtuar se kjo kategori përfshin shtetasit maqedonas të cilët janë të pranishëm në vend, ata që nuk kanë qenë jashtë vendit për më shumë se një vit dhe shtetasit e huaj që kanë qenë të pranishëm në vend për më shumë se një vit. Kategoria e dytë, popullsia e përgjithshme jorezidente, përbëhet nga personat që do të numërohen, por janë shtetas maqedonas që kanë qenë jashtë vendit për më shumë se një vit dhe të huaj që kanë jetuar në vend për më pak se një vit. Ai vuri në dukje si një shembull se si do të duket regjistrimi i personave që janë shtetas maqedonas dhe janë jashtë vendit. – Ju nuk jepni thjesht një numër të sigurimeve shoqërore. Aplikimi së pari nuk ofron një pyetësor jo të plotë. Ka rreth 50-60 pyetje për njerëzit. Normalisht, kjo varet nëse personi është i punësuar, nëse ai / ajo është një nxënës, student, i rritur, pensionist … Ekziston një grup pyetjesh që nuk marrin përgjigje. Të gjitha ato pyetje duhet të marrin përgjigje. Pra, ju nuk mund të jepni vetëm emrin, mbiemrin, numrin e identitetit, adresën dhe përkatësinë etnike. Duhet të ketë një pyetësor të plotë, një pyetësor i pjesshëm nuk mund të pranohet. Kjo është gjëja e parë. “Edhe nëse shpik disa fakte, thua fakte të gabuara, ne do ta rendisim atë person,” tha Simovski, duke shpjeguar se sa më shpejt që të dhënat arrijnë në ZSHS, shfaqet një alarm që ai person duhet të kontrollohet.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

40 thoughts on “Regjistrimi në prill, të gjithë qytetarët rezident dhe jorezident do të numërohen

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *