Deri më 31 janar, të papunët mund të aplikojnë për një kredi deri në 10,000 euro për të filluar biznes

Agjencia e Punësimit e Republikës së Maqedonisë së Veriut publikoi një njoftim për të papunët. Të gjithë personat e papunë të cilët janë të regjistruar si punëkërkues aktivë në Agjencinë e Punësimit të Republikës së Maqedonisë Veriore dhe të cilët dëshirojnë të fillojnë biznesin e tyre, mund të aplikojnë për pjesëmarrje në Projektin e Vetëpunësimit me kreditim. Kushtet në të cilat mund të merren kreditë janë si më poshtë: – Personi i papunë mund të marrë një kredi nga të paktën 5,000 euro deri në një maksimum prej 10,000 euro, sipas zgjedhjes së tij si aplikant për kredi, dhe për çdo punë të krijuar rishtas 5,000 euro shtesë, të cilat do të financojnë projekte me maksimumi 5 vende pune (përfshirë aplikantin e kredisë) , dmth deri në 30,000 euro, pavarësisht nëse është një veprimtari e shkallës më të vogël apo më të madhe; Të gjithë personat e papunë të cilët janë të regjistruar si punëkërkues aktivë në Agjencinë e Punësimit të Republikës së Maqedonisë Veriore dhe të cilët dëshirojnë të fillojnë biznesin e tyre, mund të aplikojnë për pjesëmarrje në Projektin e Vetëpunësimit me kreditim. Kushtet në të cilat mund të merren kreditë janë si më poshtë: – Personi i papunë mund të marrë një kredi nga të paktën 5,000 euro deri në një maksimum prej 10,000 euro, sipas zgjedhjes së tij si aplikant për kredi, dhe për çdo punë të krijuar rishtas 5,000 euro shtesë, të cilat do të financojnë projekte me maksimumi 5 vende pune (përfshirë aplikantin e kredisë) , dmth deri në 30,000 euro, pavarësisht nëse është një veprimtari e shkallës më të vogël apo më të madhe; – Periudha e ripagimit është 7 vjet me një periudhë faljeje prej 1.5 vjetësh të përfshirë, pavarësisht nga shuma e fondeve të kredisë; – Norma e interesit prej 1% në vit; – Pjesëmarrja vetanake e huamarrësit të paktën 25% të shumës së kërkuar të kredisë (në formën e pajisjeve, sendeve dhe / ose parave); – Garancia për ripagimin e fondeve të hipotekës në një raport prej 1: 1 me kredinë e aprovuar, ose kambialin e vetë të vlerësuar nga të paktën një debitor për të cilin të drejtat dhe detyrimet në lidhje me të rregullohen nga një deklaratë kambiali e lëshuar në formën e një akti noterial dhe një klauzole ekzekutive ose pengu i dorës në një raport prej 1: 2 në shumën e kredisë së miratuar. inovativnost/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *