Detaje në tekst/Ndihma qeveritare nëse blini koleksionistë, instaloni dritare PVC, soba me pelet

Me propozim të Ministrisë së Ekonomisë, Programi për promovimin e burimeve të ripërtëritshme të energjisë dhe inkurajimin e efikasitetit të energjisë në ekonomitë familjare për vitin 2021 u rishikua dhe miratua. Sipas tij, fondet nga pjesa I e këtij programi në vlerë totale prej 52,000,000.00 denarë do të përdoren për masat vijuese: 1. Rimbursimi i një pjese të shpenzimeve për sistemet e blera dhe të instaluara të kolektorit termik të ngrohjes në familje deri në 30%, por jo më shumë se 10,000 denarë për familje për vitin 2021, në shumën totale prej 6,000,000 denarë; 2. Rimbursimi i një pjese të kostove për sistemet e mbledhura diellore termike në familje deri në 70%, por jo më shumë se 15,000 denarë për familje për vitin 2021, në shumën totale prej 2,000,000 denarë për njerëzit me të ardhura të ulëta; 3. Rimbursimi i një pjese të shpenzimeve për dritare PVC ose alumini të blera dhe të instaluara në amvisëri deri në 50%, por jo më shumë se 20,000 denarë për familje për vitin 2021, në vlerë totale prej 19,000,000 denarë; 4. Rimbursimi i një pjese të shpenzimeve për dritare PVC ose alumini të blera dhe të instaluara në familje deri në 70%, por jo më shumë se 25,000 denarë për familje për vitin 2021, në shumën totale prej 3,000,000 denarë për kategorinë e personave me të ardhura të ulëta; 5. Rimbursimi i një pjese të shpenzimeve për blerjen dhe instalimin e sobave të peletit në amvisëri deri në 50%, por jo më shumë se 20,000 denarë për familje për vitin 2021, në shumën totale prej 11,000,000 denarë; 6. Rimbursimi i një pjese të kostove për blerjen e sobave të peletit në familje deri në 70%, por jo më shumë se 25,000 denarë për familje për vitin 2021, në shumën totale prej 3,000,000 denarë për kategorinë e njerëzve me të ardhura të ulëta. 7. Rimbursimi i një pjese të shpenzimeve për blerjen dhe instalimin e paneleve fotovoltaike për prodhimin e energjisë elektrike deri në 4 kW për konsum vetjak për familjet, në një ndërtesë në të cilën ai ka të drejtën e pronësisë ose përdorimit, deri në 30%, por jo më shumë se 62,000 denarë për familje për vitin 2021, në vlerë totale prej 8.000.000 denarë. Përfituesit e këtij programi në kategorinë e njerëzve me të ardhura të ulëta janë: a) personat me të ardhura të ulëta të cilët janë të punësuar ose njëri nga bashkëshortët është i punësuar dhe të ardhurat e tyre mujore në familje nuk i kalojnë të ardhurat neto prej 30,000.00 denarë. b) personat me të ardhura të ulëta që janë në pension ose njëri nga bashkëshortët është në pension dhe të ardhurat e tyre mujore në familje nuk i kalojnë të ardhurat neto prej 20,000.00 denarë; c) konsumatorë të prekshëm siç përcaktohet në Programin për mbrojtjen e konsumatorëve të ndjeshëm të energjisë për 2021.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

215 thoughts on “Detaje në tekst/Ndihma qeveritare nëse blini koleksionistë, instaloni dritare PVC, soba me pelet

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *