LSDM: 23 miliardë denarë të destinuara për investime kapitale në 2021

Këtë vit, LSDM vazhdon me investime në infrastrukturë, projekte kapitale, të cilat janë garantuese për rifillimin e ekonomisë maqedonase dhe bazë për kushte më të mira për ekonominë dhe një jetë më të mirë për të gjithë qytetarët. Në Buxhetin e vitit 2021, rreth 23 miliardë denarë janë planifikuar për investime kapitale, që është 20 për qind më e lartë krahasuar me vitin e kaluar. Aktualisht, 840 milion euro janë duke u investuar në ndërtimin dhe rehabilitimin e 400 km rrugë në të gjithë vendin. Mbi 59 km autostrada, mbi 104 km autostrada dhe 20 km rrugë lokale janë duke u ndërtuar. Për këtë vit, janë planifikuar 25 projekte të reja për ndërtimin ose rindërtimin e rrjetit të furnizimit me ujë dhe kanalizimeve me një vlerë totale prej 12.7 milion euro. Në të njëjtën kohë, janë duke u zhvilluar 30 projekte për ndërtimin ose rindërtimin e rrjetit të furnizimit me ujë dhe kanalizimeve me një vlerë totale prej rreth 14 milion euro. Gjithsej 574 apartamente janë duke u ndërtuar për kategoritë më të rrezikuara të qytetarëve në 7 komuna, dhe këtë vit është planifikuar të ndërtohen edhe 5 ndërtesa të reja me gjithsej 202 shtëpi për qytetarët e pafavorizuar nga shoqëria. Procesi i gazifikimit po përshpejtohet. Gazsjellësi kaloi Manastirin dhe po ndërtohet drejt Resnjës, si dhe drejt Tetovës dhe Gostivarit. LSDM si parti e përgjegjshme, përmes institucioneve që udhëheq, mbetet e përkushtuar për krijimin dhe zbatimin e masave dhe politikave që janë në interes të qytetarëve dhe shtetit.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

7 thoughts on “LSDM: 23 miliardë denarë të destinuara për investime kapitale në 2021

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *