Me 15 milion denarë edhe këtë vit, shteti do t’u japë kupona për pushime punonjësve me të ardhura të ulëta.

Këtë vit, shteti do të vazhdojë të akordojë kupona për pushime për punëtorët me të ardhura të ulëta në objektet e brendshme turistike, tha sot Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi. Sipas Bekteshi, mbështetja do të arrijë në 12,000 denarë për aplikant, dhe thirrja publike do të shpallet në gjysmën e parë të vitit. Kuponët do të jepen në bazë të “ardhjes së parë, shërbimit të parë”. – Ne vazhdojmë me masën e pushimeve të organizuara të punëtorëve me të ardhura të ulëta, të ardhurat mujore të të cilëve për familje nuk e kalojnë shumën neto prej 30,000 denarë. Efektet e kuponëve vitin e kaluar, gjatë pandemisë, u paguan, veçanërisht për objektet e brendshme turistike, tha Bekteshi, duke shtuar se më shumë se 65,000 kupona u përdorën vitin e kaluar. Këtë vit janë parashikuar gjithsej 15 milion denarë për këtë masë. Duke iu referuar programeve të Ministrisë për këtë vit, Bekteshi kujtoi se mbështetja për sektorin e turizmit dhe hotelierisë ishte përfshirë në të katër paketat anti-krizë deri më tani. – Ne vazhdojmë me mbështetje intensive edhe këtë vit, për të cilën Programi i Zhvillimit të Turizmit siguron 31 milion denarë. Ky program parashikon masa për promovimin e ofertës turistike të vendit, si vijon: për marketing dixhital për potencialin turistik 11.5 milion denarë, subvencione për pajisje dhe mjete për përmirësimin e turizmit aktiv 3.5 milion denarë, subvencione për qëllime turistike në zonat rurale familjet pesë milion, për promovimin e zonave ekologjike 1.5 milion dhe për fushatën për udhëtime të sigurta, një milion denarë, informojnë për udhëtime të sigurta.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *