Paketa e pestë antikrizë gati, kuponët për turizëm përsëri në lojë

Paketa e 5-të e masave anti-krizë do të miratohet në javën e fundit të janarit ose në fillim të shkurtit. Dhomat e Tregtisë thonë – një takim nuk është caktuar deri në fund të javës. Ndoshta do të zhvillohet javën e ardhshme, disa ditë para se të shpallet ndihma për ekonominë. Sipas Ministrit të Ekonomisë, paketa parashikon subvencione për sektorët më të prekur – turizmin dhe hotelierinë. Kuponët e turizmit janë përsëri në lojë. A do të jenë ato pjesë e paketës? Bekteshi i njoftoi ato deri në gjysmën e parë të vitit. Por nuk do të ketë për të gjithë me të ardhura të ulëta, por vetëm për më të shpejtët – ata do të ndahen sipas parimit – e para, e parë e shërbyer. Dhe në vend të 100, me shpenzimet e shtetit, qytetarët me fat do ta kalojnë verën e tyre me 200 euro. 244 mijë euro janë dhënë për masën, dhe sipas llogaritjeve të Sitel, vetëm 1,200 njerëz do të marrin kupon. Mbështetja do të arrijë në 12,000 denarë për aplikant, dhe thirrja publike do të shpallet në gjysmën e parë të vitit mbi parimin e ardhjes së parë, shërbimit të parë. Këtë vit, për atë qëllim, janë siguruar gjithsej 15,000,000 denarë për pushime të organizuara të punëtorëve me të ardhura të ulëta, të ardhurat mujore të të cilëve nuk e kalojnë shumën neto prej 30,000 denarë “, tha Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi. Përndryshe, kërkesat e biznesit për tejkalimin më të lehtë të pasojave të krizës, janë zgjatja e masës pagesa e pagës minimale, kreditë e lira, garancitë nga shteti kur merrni një kredi, lufta kundër ekonomisë hije. Bekteshi njoftoi se seti i 5-të do të vlejë 50 milion euro. Sipas të dhënave të PRO, pak më shumë se 44 milion euro janë shpenzuar për pagimin e pagës minimale për tetor, nëntor dhe dhjetor. sitel/
Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

5 thoughts on “Paketa e pestë antikrizë gati, kuponët për turizëm përsëri në lojë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *