Nxënësit nga sot kthehen në bankat e tyre – pushimi dimëror ka mbaruar

Sipas Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, modeli i kombinuar u krijua me sukses në semestrin e parë dhe për këtë arsye nuk do të ndryshojë në pjesën e dytë të vitit shkollor.
Pas një pushimi tre-javor të dimrit, nxënësit e shkollës fillore dhe të mesme po kthehen në mësime sot për të vazhduar semestrin e dytë.

Sipas Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, modeli i kombinuar u krijua me sukses në semestrin e parë dhe për këtë arsye nuk do të ndryshojë në pjesën e dytë të vitit shkollor.

“Në semestrin e parë, sfida më e madhe ishte se si mësuesit do të përballen me mësimin në internet. “Por kjo sfidë është kapërcyer dhe ne po vazhdojmë gjysmën e dytë të vitit duke ndjekur modelin tashmë të vendosur hibrid: në internet, me prani fizike dhe klasa shikimi në televizion.” tha Ministrja Mila Carovska dy ditë më parë në një dalje në televizion transmeton 360 shkallë
Sipas vlerësimit të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, semestri i parë është i suksesshëm, me përfundimin në kohë të vlerësimit, mbi 90 për qind e studentëve në klasa në internet dhe më pak se 1 për qind e mësuesve dhe studentëve me Covid-19 në klasa me prani fizike.

Të vetmit që njoftuan bojkotin në fillim të semestrit të dytë është Bashkimi i Studentëve të Shkollave të Mesme, derisa kërkesat e tyre të pranohen: MAS të ndryshojë përmbajtjen e diplomimit dhe të zvogëlojë numrin e lëndëve që duhen marrë – nga katër lëndë, në dy, nga e cila duhet të jetë gjuha amtare, dhe e dyta në zgjedhjen e studentit sipas planeve të tij për arsim të mëtejshëm.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *