Ministria e Brendshme, DHP, Doganat dhe Avokatura e Shtetit do të sigurojnë më së shumti karrige për administratorët

Ministria e Brendshme, DHP, Doganat dhe Avokatura e Shtetit do të sigurojnë më së shumti karrige për administratorët që kanë qenë ulur në shtëpi dhe duke marrë paga. Ata do të duhet të fillojnë të punojnë deri në fund të muajit. Dhe shumica e tyre në ndërkohë, me planin e paraqitur nga Zëvendës Kryeministri Artan Grubi, do të rishpërndahen në institucionet më të dëshirueshme shtetërore në Maqedoninë e Veriut, ku pagat dhe kushtet e punës janë ndër më të mirat në administratë. Bëhet fjalë për 1,349 punonjës të cilët sipas Marrëveshjes Kornizë janë të punësuar në Ministrinë e Sistemeve Politike dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare, dhe në periudhën e ardhshme do të vendosen në 237 institucione dhe organe të vetëqeverisjes shtetërore dhe lokale. Shumica e tyre janë ekonomistë dhe juristë, por ka edhe staf me arsim të mesëm. Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Sistemeve Politike, Artan Grubi, prezantoi sot planin që i ishte kaluar më parë Qeverisë. Grubi thotë se kjo është një listë e pastruar dhe nuk ka njerëz në të që janë regjistruar si të punësuar, dhe në fakt ata kanë shkuar jashtë vendit. Sipas Grubit, nuk ka vetëm shqiptarë midis administratorëve, por edhe maqedonas, romë, turq, serbë dhe boshnjakë. Transferimi i tyre do të bëhet përmes sistematizimit të vendeve të punës në të njëjtin nivel, në përputhje me kushtet që plotësojnë. Brenda shtatë ditëve, ata duhet të paraqesin vendime referimi nga Ministria e Sistemeve Politike dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare. Ata që nuk do të vijnë të marrin vendimin e referimit në një institucion tjetër, do të vendosen në një listë transferimi. Pastaj nëse ata refuzojnë ofertën e parë ata do të pushohen nga puna. DW/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

42 thoughts on “Ministria e Brendshme, DHP, Doganat dhe Avokatura e Shtetit do të sigurojnë më së shumti karrige për administratorët

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *