Ndihma financiare prej 6,000 denarë do të arrijë tek 24 mijë qytetarë të tjerë – Ligji për zgjatjen e afatit arriti në Parlament

Pasi bankat nuk dëshironin të dorëzoheshin dhe njoftuan vendosmërisht se do t’i jepnin gjashtë mijë denarë qytetarëve të cilët nuk arritën t’i merrnin me kohë vetëm nëse zgjatja vendoset në një kornizë ligjore, Qeveria tani miraton një ligj me afatin e fundit për pagesën e këtyre mjeteve vazhdon deri në fund të Marsit. Fillimisht, ajo vendosi në një seancë të qeverisë, dhe tani ajo ka hartuar një ndryshim në Ligjin fillestar për Mbështetjen Financiare, i cili në vend të 25 dhjetorit të vitit të kaluar, tani afati përfundimtar është 31 mars i këtij viti. Duhen dhënë para për rreth 24 mijë qytetarë të tjerë, nga të cilët 22 mijë janë ata që nuk arritën të azhurnojnë të dhënat, dhe rreth 2,000 përdorues janë ata që ankesat e tyre u vërtetuan. Një total prej pak më shumë se 2.3 milion euro do t’u paguhet atyre nga thesari i shtetit. Siç dihet, ky ligj ka të bëjë me sigurimin e mbështetjes financiare prej 6,000 denarë secili për disa lloje të kategorive të cenueshme, përkatësisht qytetarë me të ardhura të ulëta, përfitues pensioni, përfitues të së drejtës së sigurimeve shoqërore për të moshuarit, të rinj të moshës nga 16 në 29 vjeç, prindër të vetëm, jetimë dhe kujdes prindëror, artistë dhe aktorë të tjerë të kulturës, krijues filmash dhe artistë të estradës. Nga qeveria me arsyetimin e saj pse nuk arritën të japin ndihmë shtetërore brenda afatit të caktuar nga vetë ata në ligj. “Duke marrë parasysh që ky ligj parashikon mbështetje financiare për të pritur disa kategori personash të cilët sipas vlerësimeve fillestare arritën në rreth 254,500 qytetarë, dhe afatet për dorëzimin e listave të përfituesve të mbështetjes financiare nga institucionet përkatëse ishin jashtëzakonisht të shkurtra, përgatitja, publikimi dhe dorëzimi i vonuar në listën Përfundimtare të përfituesve të mbështetjes financiare për bankat. Përveç kësaj, ne duhet të marrim parasysh faktin se kjo është një masë që zbatohet në një mënyrë krejtësisht të re, dmth. Pa aplikim nga qytetarët, dhe me koordinimin e një numri të institucioneve shtetërore dhe bankave “, shpjegoi Qeveria, e cila po propozon ligji. faktor/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *