Takim Nuredini-Hahn për përdorim më efikas të fondeve në dispozicion për projekte mjedisore

Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini realizoi takim pune me Komisionerin e BE-së për Buxhet dhe Administratë Johannes Hahn, me qëllim të rritjes së investimeve dhe zbatimit më efikas të projekteve në fushën e mbrojtjes së mjedisit.
Në takim, u kërkua ndihmë teknike shtesë nga Brukseli në përgatitjen dhe dorëzimin e aplikacioneve në fondet evropiane, në mënyrë që të maksimizohet përdorimi i fondeve në dispozicion.
Ministri Nuredini theksoi përparësitë kryesore në sigurimin e mbrojtjes së mjedisit, pas së cilës u ra dakord që do të komunikohet një listë e projekteve prioritare të investimeve, në mënyrë që të shqyrtohen mundësitë për përdorimin e programeve speciale për projekte me rëndësi të veçantë siç janë zonat e ndotura dhe rehabilitimi i tyre.
Kapitulli 27 mbi mjedisin është një nga kapitujt më të gjerë dhe të kushtueshëm, dhe përdorimi i duhur dhe me kohë i fondeve në dispozicion nga fondet evropiane në periudhën e para-anëtarësimit është thelbësor.
Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

34 thoughts on “Takim Nuredini-Hahn për përdorim më efikas të fondeve në dispozicion për projekte mjedisore

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *