Qeveria mbajti seancën e 43-të të rregullt. Këto janë vendimet

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e 43-të të sotme të rregullt shqyrtoi dhe miratoi Strategjinë për prodhimin e duhanit për periudhën 2021-2027, me një plan veprimi. Ndër qëllimet e strategjisë shtatë-vjeçare për prodhimin e duhanit, veçohen sa vijon: ndihma shtetërore për fermat bujqësore që merren me prodhimin e duhanit; mbështetje për të ardhurat për fermat bujqësore; politikat për zhvillim të ekuilibruar dhe të qëndrueshëm në rajonet prodhuese të duhanit; dhe mbështetje për formimin e organizatave të prodhuesve. Në këtë seancë, Qeveria rishikoi dhe miratoi Informacionin mbi fondet e nevojshme për krijimin e një sistemi rajonal të menaxhimit të mbeturinave në rajonet Juglindore, Vardar, Pelagonija, Jugperëndimore dhe Pollog dhe udhëzoi Ministrinë e Financave në bashkëpunim me Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimi Fizik për të filluar procedurën për sigurimin e një kredie nga organizatat financiare ndërkombëtare për krijimin e sistemeve rajonale të menaxhimit të mbetjeve në këto rajone. Në seancën e sotme, Qeveria shqyrtoi dhe miratoi Informacionin mbi gjendjen e Hidro Sistemit “Liqeni i Dojranit”, përfshirë informacionin mbi mundësinë e transferimit të sistemit hidro në menaxhimin e një institucioni që mund ta menaxhojë atë në një teknikisht dhe ekonomikisht të qëndrueshëm mënyrë Me përfundimin e Qeverisë, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor është e detyruar, në bashkëpunim me PE Collector Systems Shkup, të përgatisë një përmbledhje të kapitalit dhe shpenzimeve operative për rehabilitimin dhe funksionimin e Hidro Sistemit “Liqeni i Dojranit” dhe t’ia paraqesë atë qeveria e RSM deri në fund të shkurtit 2021, për të përcaktuar hapat e nevojshëm për rehabilitimin e sistemit hidro “Liqeni i Dojranit”. Sot, Qeveria shqyrtoi dhe miratoi Informacionin mbi aktivitetet e ndërmarra për përdorim të rregullt të Sistemit për mbledhjen dhe përpunimin e të dhënave statistikore për parandalimin dhe shtypjen e korrupsionit dhe pastrimit të parave, dhe udhëzoi Ministrinë e Brendshme, Ministrinë e Brendshme-Byronë e Publikut Siguria, Ministria e Financave – Drejtoria e Policisë Financiare, Ministria e Financave – Administrata Doganore, Ministria e Financave – Zyra e të Ardhurave Publike dhe Ministria e Financave – Drejtoria e Inteligjencës Financiare, jo më vonë se 1 Mars 2021, në aplikacionin në internet “Sistemi i mbledhjes dhe përpunimi të të dhënave statistikore për parandalimin dhe shtypjen e korrupsionit dhe pastrimit të parave “, për të futur ose azhurnuar të dhënat e futura për të gjitha kallëzimet penale ose raportet për rastet e korrupsionit dhe pastrimit të parave të paraqitura në zyrat e prokurorisë publike në periudhën janar 2019 – dhjetor 2020, për depërtim të plotë në statistikat e parandalimit dhe shtypjes të korrupsionit dhe pastrimit të parave. Në këtë seancë, Qeveria mori një vendim për të aprovuar Programin e Punës të Agjencisë së Energjisë të Republikës së Maqedonisë Veriore për vitin 2021, të miratuar nga Bordi i Agjencisë, sipas të cilit këtë vit ky organ do të mbështesë zbatimin e energjisë së Qeverisë duke marrë pjesë në përgatitjen e strategjive të energjisë, planeve dhe programeve të zhvillimit për të inkurajuar efikasitetin e energjisë dhe për të krijuar kushte për përdorim më të madh të burimeve të ripërtëritshme të energjisë.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

10 thoughts on “Qeveria mbajti seancën e 43-të të rregullt. Këto janë vendimet

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *